Președinte pentru Situații de Securitate, despre decizia Germaniei de a-și închide granițele: Este consecința politicii pe care a dus-o. Sunt voci care spun că este "cântecul de lebădă" al Guvernului Merkel

Președinte pentru Situații de Securitate, despre decizia Germaniei de a-și închide granițele: Este consecința politicii pe care a dus-o. Sunt voci care spun că este "cântecul de lebădă" al Guvernului Merkel
Foto: economica.net

Germania a închis traficul feroviar dinspre Austria si reintroduce controalele la frontieră. Și Cehia a luat aceeasi măsură privind verificările la graniță. Criza imigranţilor, care a împărţit Europa în două, ar putea ajunge la un rezultat luni, în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne.

Propunerile Comisiei Europene privind imigraţia vor fi analizate de reprezentanţii statelor membre ale Uniunii. Poziţia ţării noastre e clară: România nu poate primi mai mult de 1.700 de refugiaţi, a repetat şi astăzi ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea. Şi tot astăzi, înaintea Consiliului JAI, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, la iniţiativa Comisiei Europei.
Președinte pentru Situații de Securitate, Alexandru Groseanu, a explicat că decizia Germaniei a venit la scurt timp după ce poliția din Munchen a declarat că au ajuns la un maxim de capabilitate de a primi refugiați, în condițiile în care doar sâmbătă au ajuns acolo peste 13.000 de persoane. Acesta a mai precizat că această situație este o consecință a politicii pe care Germania a dus-o.

„Vă mai pot spune din medii avizate că guvernul Merkel are o mare problemă în interioul Germaniei, voci care spun că este >”, a declarat acesta în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1 TV.

Acesta a mai adăugat că România are o poziție corectă și că se află în consonanță cu foarte multe state ale Uniunii Europene.

Referitor la ideea că statele care resping cotele de refugiați impuse de CE ar putea fi penalizate, Groseanu a respins că acest lucru nu este posibil.

„Avem și vocea unui comisar european, Corina Crețu, care a afirmat că bugetele privind intervențiile pe fondurile structurale nu sunt afectate de o decizie politică suverană a unui stat privind migrarea”, a adăugat președintele pentru Situații de Securitate. (Detalii AICI)

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`