Lege nouă pentru curierii din România / Ce se întâmplă cu plățile ramburs din 2023

Lege nouă pentru curierii din România / Ce se întâmplă cu plățile ramburs din 2023
Sursa Foto: Pixabay

Venirea noului an este întâmpinată cu multe modificări și legi noi. Din 2023 curierii vor trebui să respecte o nouă lege care privește plățile ramburs. Iată ce vor trebui să facă livratorii de la 1 ianuarie 2023.

Dacă până acum domeniile vizate cu noi legi erau pensiile și salariile, curierii trebuie să știe că vor avea de făcut un lucru în plus de la începutul anului 2023. Legea are ca scop digitalizarea și îmbunătățirea practicilor.

Ce lege trebuie să respecte curierii din România din ianuarie 2023

Pentru a crește nivelul de încasare a taxelor și impozitelor, curierii vor trebui să furnizeze datele clienților care plătesc ramburs comenzile online. Toate informațiile despre comandă și despre clienți vor fi transferate către ANAF.

„ANAF este dedicată constant iniţiativelor de digitalizare în scopul atingerii obiectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, asigurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului conformării (la nivelul contribuabililor). Această reformă abordează nevoia urgentă de modernizare şi digitalizare a ANAF, astfel încât colectarea impozitelor să fie mai eficientă în raport cu obiectivul de a creşte raportul venit – PIB şi de a reduce decalajul fiscal la TVA”, a declarat ANAF despre noua decizie.

Iată datele pe care curierii vor trebui să le transmită către ANAF:

  • Numărul de înregistrare a comenzii;
  • Datele de identificare ale expeditorului;
  • Datele personale ale clientului.

În datele personale ale clientului se încadrează numele și prenumele ale acestuia, dar și adresa unde locuiește, conform spynews.ro.

„Zona de reglementare în această zonă nu face decât să ajute statul român să poată colecta taxele și impozitele de care este nevoie pentru ca bugetul național să poată furniza serviciile publice pe care cetățenii români le așteaptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane
09:00 - Ludovic Orban, înainte de a vota pentru prezidențiale: În ultima săptămână s-a lansat masiv o dezinformare. Este o minciună gogonată, să nu cumva să mă votați, să votați candidata pe care v-am rugat să o votați (VIDEO)
08:49 - Erupție vulcanică surprinsă din avion: Imagini spectaculoase filmate de pasageri (VIDEO)
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:10 - Lucian Bode și Robert Sighiartău au votat imediat după ce s-au deschis secțiile de vot: „Am votat omul căruia i se potrivește cel mai bine haina prezidențială” / „Am votat pentru un om care poate să facă față tuturor provocărilor prin care trece România” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante