În ultima perioadă, prețurile alimentelor au crescut în România din cauza inflației, iar românii au început să facă provizii pentru Sărbătorile de iarnă. Untul este un ingredient frecvent utilizat în mâncărurile de Crăciun, însă acesta a devenit destul de scump în supermarket-urile din țară.
Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar românii au început să facă provizii pentru mesele îmbelșugate de Crăciun. Din păcate, prețurile alimentelor au crescut enorm. Europenii trebuie să scoată sume uriașe de bani.
Untul este un ingredient care nu lipsește din preparatele pentru Crăciun, astfel că este utilizat în diferite deserturi delicioase, dar și în preparate tradiționale. Prețul untului a crescut considerabil în supermarket-uri, ajungând la aproape 20 de lei în prezent, față de 11 lei în perioada estivală.
Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar dacă își doresc preparatele tradiționale pe masa de Crăciun, iar acestea ar putea deveni un lux pentru mulți.
Gospodinele care vor pregăti anul acesta de Crăciun friptură tradițională, cârnați, tobă sau caltaboș trebuie să știe că prețul unui kilogram de ceafă de porc pornește de la 32.99 lei, iar mușchiulețul de porc de la 39,99 de lei.
Pe lângă prețul cărnii care a crescut considerabil în ultima perioadă, românii se confruntă cu prețuri mari și la orez (15.49 de lei/kg), fasole (16.99 de lei/kg) și făină (8 lei/kg).