Un spion rus a fost arestat la Viena. E fiul unui diplomat grec, are dublă cetățenie

Un spion rus a fost arestat la Viena. E fiul unui diplomat grec, are dublă cetățenie

Un suspect de spionaj în numele Rusiei a fost arestat în luna martie la Viena, anunță Kurier, dar detaliile au fost făcute publice acum.

Cetățeanul grec de origine rusă este acuzat că, timp de mai mulți ani, a spionat pentru un serviciu secret rus

Anatoli, alias Alexandros, ar fi spionat timp de mai mulți ani și avea ascunzători secrete pentru a trimite mesaje. E vorba de un bărbat în vârstă de 39 de ani, cetățean grec de origine rusă, fiul unui diplomat, iar Die Presse scrie că ar fi spionat pentru GRU, serviciul secret al armatei ruse.

În cazul presupusului spion în vârstă de 39 de ani, apartamentul suspectului a fost luat cu asalt pe 24 martie în Viena-Donaustadt. Două echipe ale unității antiteroriste Cobra ar fi fost la datorie din cauza caracterului periculos al bărbatului.

Cetățeanul grec de origine rusă este acuzat că, timp de mai mulți ani, a spionat pentru un serviciu secret rus în detrimentul Austriei. Și tatăl său, un fost diplomat care ar fi fost staționat în Austria și Germania în timpul serviciului activ, ar fi lucrat deja ca spion pentru Rusia.

Investigațiile efectuate de serviciul secret austriac împreună cu partenerii străini și în cooperare cu procurorul din Viena ar trebui să arate, se pare, că tânărul de 39 de ani a primit, de asemenea, pregătire militară specială în Rusia.

De asemenea, el a fost în schimburi cu diplomați și alți spioni din diferite țări. Dar asta nu este tot: Cu puțin timp înainte și în timpul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, suspectul se afla la Moscova.

Nu este singura sa activitate de călătorie. Rezultatele investigațiilor meticuloase ale serviciilor secrete austriece ar trebui să dovedească următoarele:

Din 2018 până la începutul anului 2022, bărbatul de 39 de ani ar fi efectuat în total 65 de călătorii în străinătate, precum și în Rusia, Belarus, Turcia și Georgia. Mai mult: deși nu avea decât un salariu în Austria, el a cumpărat mai multe proprietăți în Viena, Rusia și Grecia.

Ce secrete a spionat suspectul în numele Rusiei? În primul rând, este posibil să fi servit ca un fel de barometru al stării de spirit din Austria.

Se spune că a obținut informații despre politica externă, situația socială și de securitate în general și le-a transmis Rusiei.

Așadar, călătoria la Moscova cu puțin timp înainte de începerea războiului nu a fost probabil o coincidență, ci un schimb conștient de informații despre cunoștințele obținute din Austria.

Dar se spune că suspectul nu a făcut doar schimb de informații în timpul călătoriilor. Și la Viena a fost dezvoltat un sistem separat cu ascunzători secrete în care erau depuse mesaje pentru a transmite informații.

Locurile de predare erau făcute vizibile pentru destinatar prin marcaje de cele mai multe ori discrete. După cum arată investigațiile, se spune că personalul diplomatic din Federația Rusă a fost întotdeauna prezent la aceste predări atât la momentul, cât și la locul potrivit.

În timpul diverselor percheziții efectuate la domiciliul suspectului, ar fi fost descoperit un detector de semnale – care poate detecta dispozitive de ascultare și camere ascunse.

De asemenea, au fost confiscate telefoane mobile, laptopuri și tablete, pe care au fost evaluate în total zece milioane de fișiere.

Bărbatul de 39 de ani este acum liber după ce a fost arestat. El riscă o pedeapsă cu închisoarea de la șase luni la cinci ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)