Marcel Ciolacu l-a invitat pe cancelarul Austriei, printr-o scrisoare deschisă, să vină în România să vadă „cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă”

Marcel Ciolacu l-a invitat pe cancelarul Austriei, printr-o scrisoare deschisă, să vină în România să vadă „cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă”
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, i-a trimis o scrisoare deschisă cancelarului austriac Karl Nehammer, prin care l-a invitat să vină în România pentru a vedea cu ochii lui că țara noastră respectă criteriile pentru aderarea la Schengen și deja contribuie la securitatea statelor din acest Spațiu.

Liderul PSD îl invită pe cancelarul Austriei în România

Ciolacu l-a invitat pe Nehammer în România să vadă cu ochii lui „cum să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă”, cum România a găzduit sute de mii de refugiați, cum a transportat milioane de tone de cereale ucrainene și cum asigură energia electrică și pentru Republica Moldova.

„Domnule Cancelar, românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei.

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la #Viena și pentru că, România și aliații săi din #NATO, muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. #Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”, i-a transmis Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, cancelarului austriac Karl Nehammer.

Scrisoarea a fost publicată și în cotidianul austriac Die Presse, la rubrica de Publicitate.

Liderii de la Viena insistă că Austria are o problemă cu migrația din cauza României și Bulgariei

Amintim că Austria a blocat aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen pe motiv că are o problemă cu migrația deoarece frontierele celor două țări nu sunt suficient de securizate.

Politicienii de la București, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae CIucă și ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL), n-au reușit să-i convingă pe austrieci că granițele noastre sunt sigure. Așa se face că Viena își menține acuzațiile și după votul negativ dat la Consiliul JAI din 8 decembrie.

„Avem în Austria peste 75.000 de persoane neînregistrate și știm că 20.000 de migranți ilegali traversează România. Știm asta datorită investigațiilor poliției austriece. Acum trebuie să găsim o soluție pentru această problemă. Poliția română îi are în evidență pe acești oameni care sunt înregistrați în România”, a afirmat recent cancelarul Austriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)