Accident teribil pe DN17, în apropiere de Bistrița: o mașină de teren și un autotren au fost implicate. Șoferul autoturismului a ajuns la spital cu răni grave

Accident teribil pe DN17, în apropiere de Bistrița: o mașină de teren și un autotren au fost implicate. Șoferul autoturismului a ajuns la spital cu răni grave
Accident teribil pe DN17, în apropiere de Bistrița: o mașină de teren și un autotren au fost implicate. Șoferul autoturismului a ajuns la spital cu răni grave. Foto: Facebook

Un accident grav de circulație a avut loc în cursul zilei de ieri pe Drumul Național 17, în apropiere de Bistrița.

Un autotren din Turcia, încărcat cu profile PVC, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat peste o mașină de teren, care a ajuns în şanţul de pe marginea drumului.

Cum s-a întâmplat teribilul accident

În urma impactului, bărbatul aflat la volanul autoturismului a rămas încarcerat, având nevoie de intervenția pompierilor pentru a îl scoate din caroseria avariată. Acesta a fost transportat la spital cu răni grave.

Accidentul s-a produs pe Drumul Național 17, la ieșire din Viișoara, spre Cluj. Se pare că șoferul TIR-ului, un cetățean turc, ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod. Atunci, vehiculul a început să se balanseze și s-a răsturnat de-a lungul șoselei peste un autoturism de teren ce mergea regulamentar în sens opus.

Martorii spun că șoferul turc ar fi încercat să evite un taxi și așa a ajuns în capul de pod.

Care este starea persoanelor implicate în accident

Șoferul mașinii de teren avariate, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a rămas blocat în vehicul și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a-l scoate. Acesta a fost transportat la spital semiconştient cu răni la cap, mâini și picioare.

„Șoferul de la TIR e ok, celălalt e în salvare, încă îl stabilizează.”, a declarat un martor, scrie ProTV. „E lovit tare, e grav, la șira spinării, are mâini rupte.”, a declarat un alt martor.

Intervenția a fost una dificilă deoarece atât autoturismul cât și camionul erau în afara părții carosabile. Am avut acces doar la una dintre portiere și mașina nu se afla pe roți, se afla pe poziție laterală și a trebuit să decurgem la o decopertare laterală a autoturismului.”, a declarat Paul Bidean, ISU Bistrița-Năsăud.

Șoferul turc a scăpat fără răni. A fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii au deschis o anchetă și continuă cercetările.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`