Marcel Ciolacu, despre un boicot la adresa Austriei: Și eu, și președintele Iohannis avem dreptul la opinii / România trebuie să procedeze la fel, să îşi exercite dreptul de veto (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre un boicot la adresa Austriei: Și eu, și președintele Iohannis avem dreptul la opinii / România trebuie să procedeze la fel, să îşi exercite dreptul de veto (VIDEO)
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Captură Video: Partidul Social Democrat / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că România trebuie să preia modelul Austriei și să-i blocheze acesteia prin veto toate demersurile.

Acum două zile, Ciolacu a vorbit despre boicotarea firmelor austriece, afirmând că: „Fiecare dintre noi reacționează, unii își mută conturile… E o umilință arătată nu doar clasei politice”.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a afirmat că „nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice”.

Întrebat despre aceste poziționări, liderul PSD a afirmat că atât el, cât și președintele au dreptul la opinii.

Ce spune Ciolacu despre un boicot la adresa Austriei

„E dreptul meu de a avea o opinie, cum e şi dreptul preşedintelui să aibă o opinie. Conform Constituţiei, preşedintele are atribuţii în ce priveşte politica externă, dar eu îmi menţin părerea, după votul nejustificat al Austriei – al conducătorilor, nu al austriecilor – împotriva României, un vot total nedrept, umilitor pentru noi.

România trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să îşi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”, a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu.

În schimb, el i-a dat dreptate președintelui Iohannis că nu există vinovaţi: „Mă bucur că dl preşedinte e de aceeaşi părere. Victoria are mulţi părinţi, eşecul mereu e orfan”.

Iohannis: România nu va boicota Austria

Tot miercuri, cu câteva ore înainte, președintele Klaus Iohannis a declarat că boicotul nu e o soluție și nu ne va ajuta că obținem intrarea în Spațiul Schengen.

„Acest moment, după părerea mea, poate fi tratat într-o singură cheie, cu diplomație. Orice altceva, după părerea mea, este exclus. Am auzit în ultimele zile nenumărate opinii, sfaturi ș.a.m.d., și vreau să vă spun foarte clar, nu va exista, deci atenție, nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice. Nu așa se tratează astfel de probleme”, a declarat Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European.
Președintele a mai spus că „vinovații nu se găsesc la București”, iar „vânătoarea de vinovaţi” i s-a părut „puțin ciudată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`