Mihai Chirica ar fi fost dus la audieri în calitate de suspect, spune avocatul său: „Domnul primar este liniștit. E a treia, a patra vizită pe care o primește”

Mihai Chirica ar fi fost dus la audieri în calitate de suspect, spune avocatul său: „Domnul primar este liniștit. E a treia, a patra vizită pe care o primește”
Foto: Facebook @ Mihai Chirica

Avocatul primarului ieșean Mihai Chirica, Daniel Atasiei, susține că edilul ar avea calitatea de suspect și că a fost dus la audieri pe bază de mandat, transmite Agerpres.

Avocatul lui Mihai Chirica spune că primarul ar fi fost dus la audieri în calitate de suspect

Avocatul susține că perchezițiile de miercuri se referă la un dosar mai vechi, „care nu-l privea” pe Mihai Chirica.

„În momentul de faţă s-au desfăşurat nişte percheziţii într-un dosar mai vechi, care nu-l privea pe domnia sa. A fost pus în executare un mandat de percheziţie la sediul biroului de primar, există un mandat de aducere pentru domnia sa, înţeleg că în calitatea de suspect. Urmează să vedem care sunt acuzaţiile în momentul în care încep audierile. Deocamdată aşteptăm să se termine celelalte activităţi din dosar, pentru a da domnia sa declaraţii. Atunci vom afla care sunt faptele care i se impută. Domnul primar nu are niciun fel de grijă. Ştie că nu a făcut nimic ilegal. Sunt convins că doreşte să se lămurească şi procurorul de caz şi oricine altcineva din această anchetă”, a declarat avocatul Daniel Atasiei pentru jurnaliști.

El susține că au fost efectuate percheziții în toate birourile Primăriei Iași, nu numai în cel al primarului Mihai Chirica.

„În acest moment aşteptăm să înceapă audierile. Practic, domnia sa se află aici invitat la sediul Poliţiei în baza unui mandat de aducere. Aşteptăm să se termine la Parchet, la domnul procuror, celelalte activităţi şi să ne vină şi nouă rândul”, a adăugat avocatul.

Daniel Atasiei spune că, în toate dosarele în care a fost chemat la audieri Mihai Chirica, primarul a dat declarații pentru a lămuri toate aspectele aduse în discuție de procurori.

„Domnul primar este liniştit. E a treia, a patra vizită pe care o primeşte. Sigur, e un element care îi perturbă activitatea în acest moment, dar întotdeauna a fost dispus să ofere organelor de justiţie toate informaţiile. În toate dosarele în care a fost chemat, a furnizat declaraţii, nu s-a prevalat niciodată la dreptul la tăcere. Nu cred că va fi o problemă să lămurească orice aspect adus în discuţie de procuror”, a mai spus avocatul Daniel Atasiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`