Atacuri cu drone iraniene la Kiev. În capitala Ucrainei au fost raportate mai multe explozii (VIDEO)

Atacuri cu drone iraniene la Kiev. În capitala Ucrainei au fost raportate mai multe explozii (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a raportat miercuri mai multe explozii în capitala ucraineană, o premieră în ultimele săptămâni ale războiului lansat de Rusia, transmite AP.

Explozii raportate la Kiev

Vitali Klitschko a precizat pe Telegram că exploziile au avut loc într-un district central în care se află mai multe agenții și clădiri guvernamentale.

Potrivit edilului, în această dimineață în regiunea Kiev au fost doborâte 10 drone iraniene Shahed. Teheranul a aprovizionat Moscova cu drone, iar acestea sunt folosite pentru a lovi infrastructura și ținte civile din Ucraina, notează și The Guardian.

Oficialii SUA spuneau săptămâna trecută că Moscova a cochetat cu Iranul pentru a reaproviziona armata rusă cu drone și rachete sol-sol.

Tot oficialii SUA au declarat marți că Washingtonul ar urma să aprobe trimiterea unei baterii de rachete Patriot în Ucraina, dând astfel curs unei solicitări urgente a liderilor ucraineni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îi presase pe liderii occidentali chiar și luni să trimită arme mai avansate pentru a ajuta Kievul în războiul cu Rusia. Patriot ar fi cel mai avasant sistem de rachete sol-aer pe care îl trimite Occidentul în Ucraina de la începutul invaziei lansate de Kremlin pe 24 februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`