Virgil Bălăceanu, întrebat de avertismentul șefului NATO: Indicii ne spun că Rusia se va concentra pe războiul din Ucraina, cu ambele sale componente, războiul clasic și cel energetic (VIDEO)

Virgil Bălăceanu, întrebat de avertismentul șefului NATO: Indicii ne spun că Rusia se va concentra pe războiul din Ucraina, cu ambele sale componente, războiul clasic și cel energetic (VIDEO)
Foto: Facebook @ Virgil Bălăceanu

Indicii ne spun că Rusia se va concentra pe războiul din Ucraina, cu ambele sale componente, războiul clasic și cel energetic, gen. (r) dr. Virgil Bălăceanu, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, în contextul avertismentului lansat de secretarul general al NATO privind posibilitatea de extindere a războiului din Ucraina.

Virgil Bălăceanu, pe B1 TV: Indicii ne spun că Rusia se va concentra pe războiul din Ucraina

Întrebat despre avertismentul lansat de Jens Stoltenberg, Virgil Bălăceanu a declarat: „Da, am citit și eu, probabil sunt niște preocupări legate de un anumit set de informații pe care l-ar avea în mod sigur secretarul general. El face și o trimitere către susținerea cu armament a Ucrainei și mai ales către instruirea în țările Uniunii Europene a celor 14.000 de militari ucraineni”.

„Probabil este preventiv, în sensul în care rușii să nu se gândească, până acum n-au lovit, nu cred că vor lovi fluxurile de aprovizionare cu armament și muniție a armatei ucrainene, dar probabil undeva în planurile lor ar exista, este o probabilitate, repet, eventuale lovituri în bazele militare unde se face pregătirea militarilor ucraineni, ceea ce ar însemna fără doar și poate o escaladare a conflictului”, a adăugat el.

„În general însă, Federația Rusă criticând poziția Occidentului, din perspectiva lor Occidentul este de vină că acest război continuă, în definitiv furnizarea de armament și muniții înseamnă întărirea, consolidarea capacității de apărare a Ucrainei și într-o anumită măsură, într-o anumită măsură numai, a capacității de desfășurare a operațiilor contraofensive, însă indicii ne spun că totuși Federația Rusă se va concentra pe războiul din Ucraina, cu ambele sale componente, războiul clasic și războiul energetic, iar ca arie geografică rămâne concentrată Federația Rusă, armata Federației Ruse, pe sud-estul Ucrainei, în mod deosebit pe zona Donbasului”, a mai spus gen. (r) dr. Virgil Bălăceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`