Alina Gorghiu: Moțiunea PNL privind infrastructura de transport de la Senat trage un semnal de alarmă

Alina Gorghiu: Moțiunea PNL privind infrastructura de transport de la Senat trage un semnal de alarmă
Foto: facebook.com/alinagorghiu

Prin moțiunea simplă privind infrastructura de transport, depusă la Senat, liberalii trag un semnal de alarmă în legătură cu proiectele din domeniu și cu absorbția fondurilor europene, scrie copreședintele PNL, Alina Gorghiu, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook.

Ea arată că infrastructura ar trebui să fie „un motor al dezvoltării economice, iar sub guvernarea PSD este permanent sabotată de lipsa de interes a miniștrilor, care se succed în funcție doar pentru a preda ștafeta ratărilor pe bandă rulantă”.

”În Senat, acțiunea de opoziție a PNL începe cu o temă importantă, dacă nu dureroasă, pentru România: infrastructura de transport. PNL a depus astăzi o moțiune simplă pe tema situației din acest domeniu.

Sub guvernarea PSD, infrastructura este permanent sabotată de lipsa de interes a miniștrilor, care se succedă în funcție doar pentru a preda ștafeta ratărilor pe bandă rulantă. Din bilanțul ”performanțelor” în acest domeniu: niciun kilometru de autostradă început de la zero, 3 miliarde de euro din fonduri europene pierduți, o autostradă inaugurată cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale, care pune în pericol siguranța oamenilor. Drumul spre nicăieri al infrastructurii românești este meritul de necontestat al miniștrilor PSD.
Valoarea totală a proiectelor asumate în Master Planul General de Transport este de 45 de miliarde de euro. Documentul prevede, printre altele: 1.300 kilometri autostradă, investiţie de 13.8 miliarde Euro; 1.825 kilometri drumuri expres, investiţie de 9.9 miliarde Euro; 2.874 kilometri drumuri TransRegio, investiţie de 1.69 miliarde Euro; 343 kilometri drumuri TransEuro, investiţie de 190 milioane Euro; 2.883 kilometri reabilitări de cale ferată cu viteze sporite, investiţie de miliarde de euro. Moțiunea PNL trage un semnal de alarmă: cu un ministru absent și dezinteresat, proiectele de infrastructură și absorbția banilor europeni pentru transporturi nu au nicio șansă de a fi scoase din amorțeală”, a scris Gorghiu pe rețeaua de socializare.

Senatorii liberali au depus marți, în plen, moțiunea simplă intitulată „Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicăieri”, document care este semnat de 44 de liberali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`