Țuica fiartă, o băutură pe care românii o prepară în casă, poate să fie un medicament împotriva răcelii. Mulți români o consideră un leac băbesc, mai ales atunci când suntem răciți. Iată rețeta.
Organismul este ajutat atunci când bei țuică fiartă, întrucât aceasta accelerează circulația sângelui în tot corpul începând cu zona gâtului. Desigur, și vaporii eliminați de țuică fac minuni atunci când vrem să ne desfundăm nasul.
Românii trebuie să știe că persoanelor care suferă de ulcer, hepatită, persoanele sedentare, anemice, care muncesc în frig și femeilor gravide, țuica fiartă le este interzisă.
De obicei, țuica fiartă se prepară într-un ibric metalic, iar gramajul condimentelor nu trebuie să fie foarte mare, pentru că poate deveni o băutură dezgustătoare.
Printre condimentele pentru țuica fiartă se numără și piperul, zahărul, mierea, cuișoarele, scorțișoara și un pic de coajă de lămâie sau portocală rasă.
Una dintre cele mai bune rețete de țuică fiartă conține următoarele ingrediente:
Țuica fiartă pentru răceală și gripă se pregătește într-un ibric, pe foc, acolo unde se adaugă boabele de piper. După ce a fost lăsată țuica cu piperul la infuzat se adaugă mierea. Băutura se bea fierbinte, conform evz.ro.
Pentru această băutură ai nevoie de: