Germania a ajuns la un acord în coaliția de guvernare asupra unui pachet de 6 miliarde de euro destinat crizei refugiaților

Germania a ajuns la un acord în coaliția de guvernare asupra unui pachet de 6 miliarde de euro destinat crizei refugiaților
Foto: tanjug.rs

Coaliția cancelarului german Angela Merkel a ajuns la un acord asupra unui ajutor de 6 miliarde de euro pentru a putea face fașă crizei imigranților și refugiaților, relatează DPA și Reuter, citate de Agerpres.

Membrii colaiției la guvernare s-au întâlnit pentru stabilirea bugetului deferal pentru anul 2016. După 5 ore de discuții, aceștia au ajuns la un acord în noaptea de duminică de luni. Astfel, trei milioane de euro vor ajunge în buget, alte trei vor fi destinate landurilor și municipalităților pentru primirea imigranților. De asemenea, un alt miliard de euro va fi destinat ajutoarelor pentru imigranții ilegali și refugiați.

Doar în acest weekend, Germania a primit 20.000 de cereri de azil și se așteaptă ca în acest an să primească 800.000 de solicitanți de azil, mai mult decât orice altă țară din UE.

Creșterea fluxului de imigranți a  adus îngrijorare în rândul autorităților locale, care cer tot mai multe fonduri de la Guvern, după ce țara s-a declarat solidară cu victimele războiului civil din Siria.

De asemenea, autoritățile au ajuns la un consens și asupra unor alte măsuri, precum grăbirea procedurii de soluționare a cererilor de azil și facilitarea construcției de adăposturi pentru solicitanții de azil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`