Care sunt județele în care românii câștigă cel mai bine, dar și cel mai rău

Care sunt județele în care românii câștigă cel mai bine, dar și cel mai rău

În România, diferențele salariale ajung să fie și de 2.000 de lei, în funcție de județul în care lucrezi. În capitală, românii au cele mai mari salarii, în timp ce în județul Harghita oamenii au printre cele mai mici salarii.

În București, un angajat are un salariu mediu net în jurul sumei de 5.200 de lei, în timp ce în județele Harghita, Vrancea, Teleorman și Vâlcea, aceștia au salariu sub 3.000 de le net.

Care sunt județele în care românii câștigă cel mai mult

Un angajat al Capitalei ajunge să aibă un salariu care depășește pragul de 1.000 de euro. Nu departe se situează și județele Cluj și Timiș, care sunt în clasamentul celor mai mari salarii medii nete din economia locală, conform informațiilor oferite de Institutul Național de Statistică (INS).

Un angajat al Clujului primește un salariu mediu net de aproximativ 4.800 lei, în timp ce un angajat din Timiș încasează suma de 4.300 lei net pe lună.

Unde au crescut cel mai mult salariile în 2022

În Capitală, salariile au fost majorate cu până la 15% în luna septembrie a acestui an, față de aceeași lună din anul 2021. De cea mai mare creștere a salariilor au avut parte angajații din Sălaj, acolo unde acestea au crescut cu 25% în septembrie 2022, față de aceeași lună a anului trecut. Angajații acestui județ beneficiază de un venit lunar de aproximativ 3.500 lei după majorare, conform evz.ro.

Angajații din Covasna au beneficiat în luna septembrie de o majorare a salariilor de 20%, astfel salariile acestora ajungând să fie de aproximativ 3.300 de lei, iar cei din Sibiu au avut parte de o creștere de 19%, salariul acestora fiind de aproape 4.200 lei.

La începutul anului 2023, Guvernul României a decis ca salariile minime pe economie să fie majorate cu 10%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`