Ziua Națională a României înseamnă un moment de mândrie pentru orice român, dar și o sărbătoare culinară, cu produse tradiționale din belșug.
Ciorba de fasole cu ciolan, mâncarea de fasole cu cârnați şi iahnia de fasole sunt mâncărurile preferate de români, mai ales de 1 Decembrie.
Iahnia de fasole este una din cele mai populare mâncăruri la români, care poate fi servită în zilele de post alături de murăturile preferate.
Orice gospodină vrea să pregătească pentru familia ei tot ce este mai bun, iar dacă îți dorești și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat gustos, vei avea nevoie de următoarele ingredientele:
Fasolea se curata de impurități, se spală și se pune la înmuiat peste noapte. A doua zi, apa se scurge și peste boabe, se toarnă trei litri de apă rece și puțină sare și se pun la fiert.
Între timp, se toacă ceapa, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit uşor rumenie, se adaugă fasolea şi puţină apă.
Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde, notează evz.ro.