Traian Băsescu, despre dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj la adresa Gabrielei Firea: S-a schimbat încadrarea juridică de la șantaj la amenințare (VIDEO)

Traian Băsescu, despre dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj la adresa Gabrielei Firea: S-a schimbat încadrarea juridică de la șantaj la amenințare (VIDEO)
Foto: presidency.ro

UPDATE 11.35 La ieșirea de la Parchetul General, fostul președinte a confirmat că în acest dosar a fost schimbată încadrarea juridică, de la șantaj la amenințare, precizând că justiția ”se apropie de adevăr”.

”S-a schimbat încadrarea de la șantaj la amenințare. Amenințare -  amenda sau închisoare de la trei luni la un an. Vedem. Înseamnă că ușor, ușor justiția se apropie de adevăr”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre dosarul de santaj: S-a schimbat încadrarea în amenințare

Fostul președinte Traian Băsescu a ajuns miercuri dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Vrânceanu Firea.

La sosirea la parchet, Traian Băsescu a declarat că este pregătit pentru orice și nu are emoții.

”Sunt pregatit pentru orice, dar cu încredere în justiție. Nu am emoții, pentru că ai emoții când încalci legea”, a declarat fostul șef al statului.

La rândul său, avocatul lui Traina Băsescu a declarat că nu există suficiente probe în dosar pentru ca acesta să fie trimis în judecată.

Potrivit unor surse, citate de B1 TV ar fi fost schimbată încadrarea juridică din acest dosar, din șantaj, în amenințare.

Traian Băsescu, audiat la Parchetul Ganeral

Avocați, despre dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de Gabriela Firea de șantaj

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)