Danemarca spune că ia în calcul să părăsească FIFA, după scandalul banderolelor LGBT de la Cupa Mondială din Qatar

Danemarca spune că ia în calcul să părăsească FIFA, după scandalul banderolelor LGBT de la Cupa Mondială din Qatar
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Joel Marklund

Danemarca susține că ia în calcul să părăsească FIFA, în contextul controversei legate de purtarea banderolei „OneLove”, în susținerea comunității LGBT, la Cupa Mondială din Qatar, transmite Daily Star.

Danemarca spune că ia în calcul să părăsească FIFA

Selecționata nordică a fost una dintre echipele naționale care au vrut să poarte banderola LGBT la turneul final din Qatar, însă FIFA a blocat inițiativa, amenințând că purtarea însemnului va fi sancționată cu cartonaș galben.

„Pe 21 noiembrie, Anglia a cerut o întâlnire de urgență cu FIFA, care a venit la hotelul englezilor; FIFA a spus că va da cel puțin un cartonaș galben”, susține Jakob Jensen, CEO la Federația daneză de fotbal.

„A avut loc o discuție dacă există bază legală pentru a da cartonaș galben, dar există. Sancțiunea putea fi un cartonaș galben, căpitanul să nu intre pe teren sau să primească o suspendare”, a continuat el.

Președintele Federației daneze a amintit că la FIFA urmează alegerile prezidențiale și a spus că Danemarca nu îl susține pe actualul președinte, Gianni Infantino, care candidează pentru un nou mandat fără să aibă vreun contracandidat.

„Sunt 211 țări la FIFA și înțeleg că actualul președinte are declarații de susținere de la 207 țări. Danemarca nu este printre acele țări. Și nici nu vom fi”, a declarat Jesper Moller.

Cu această ocazie, Moller a afirmat că Danemarca ar putea să părăsească FIFA.

„Nu este o decizie pe care am luat-o acum. Am fost clari în legătură cu acest lucru de multă vreme. O discutăm în regiunea nordică din august”, susține oficialul danez.

„M-am gândit din nou la asta. Îmi imaginez că ar putea exista provocări dacă Danemarca pleacă pe cont propriu (…). Trebuie să evaluăm ceea ce s-a întâmplat și apoi trebuie să creăm o strategie – la fel și colegii noștri nordici”, a mai spus președintele Federației daneze de fotbal.

Danemarca a început Cupa Mondială cu o remiză, 0-0 în compania Tunisiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`