Organizația teroristă Al Qaeda le cere musulmanilor să nu se apropie de meciurile de la Cupa Mondială din Qatar

Organizația teroristă Al Qaeda le cere musulmanilor să nu se apropie de meciurile de la Cupa Mondială din Qatar
Sursă Foto: Captură video/ YT

Organizația teroristă Al Qaeda le cere musulmanilor să nu se apropie de meciurile de la Cupa Mondială din Qatar, în condițiile în care le-a reproșat gazdelor organizarea evenimentului.

Organizarea turneului final în Qatar a stârnit indignare internațională ți atras și un val uriaș de nemulțumiri. Se pare că nu doar fanii fotbalului, ci și teroriștii de la Al Qaeda și-ar fi dorit ca această competiție să fie organizată în altă țară, notează prosport.ro.

Al Qaeda le cere musulmanilor să nu se apropie de meciurile de la Cupa Mondială

Liderii temutului grup le-au transmis musulmanilor prin intermediul rețelelor de socializare, să nu ia parte în niciun fel la Cupa Mondială, fiind nemulțumiți, printre altele, că această competiție atrage „oameni imorali”, a anunțat as.com.

Ramura din Yemen a grupării a criticat Qatar pentru că „a adus în Peninsula Arabică oameni imorali, homosexuali, semănători de corupţie şi ateism” şi a declarat că evenimentul a servit la distragerea atenţiei de la „ocuparea ţărilor musulmane şi asuprirea lor”.

„Îi avertizăm pe frații noștri să nu urmeze acest eveniment sau să participe la el. Țara gazdă aduce în Peninsula Arabică oameni imorali, homosexuali, semănători de corupție și ateism”, au spus reprezentanții Al Qaeda din Yemen.

Organizatorii Cupei Mondiale, ca răspuns la criticile privind situația drepturilor omului din Qatar, inclusiv a drepturilor LGBT, precum și a restricțiilor sociale, au declarat că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de originea sa, este binevenită în timpul evenimentului.

Qatarul, o țară mică de aproximativ 3 milioane de locuitori, majoritatea muncitori străini, a declarat că a instruit peste 50.000 de persoane pentru a asigura securitatea în timpul Cupei Mondiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`