România are primul muzeu care poate fi vizitat prin intermediul unui joc video. Costul proiectului s-a ridicat la 53 de mii de lei

România are primul muzeu care poate fi vizitat prin intermediul unui joc video. Costul proiectului s-a ridicat la 53 de mii de lei

Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov poate fi vizitat din orice colț al lumii prin intermediul unei aplicații interactive.

Muzeografii dau dovadă de multă imaginație în folosirea celor mai moderne tehnologii și încearcă să-i atragă pe copii și tineri spre muzeu, iar acum, în urma unei colaborări, au creat un joc video, la finalul căruia cei care îl joacă vor afla „Secretul familiei Mureșianu”, potrivit adevarul.ro.

Primul muzeu din România vizitat cu ajutorul unui joc video

Se pare că vizitatorii au de îndeplinit mai multe etape de tip puzzle și astfel vor afla totul despre istoria familiei Mureșenilor. Costul proiectului depășește 10.000 de euro.

Aplicația a fost foarte apreciată în rândul elevilor care au accesat-o, bucurându-se astfel de o serie de enigme.

„Practic, îi invităm pe elevi să pună mâna pe telefon și să viziteze Muzeul Casa Mureșenilor jucând un joc. Oferim acest tur virtual, care cuprinde 24 de provocări, câte 3 pentru fiecare dintre cele 8 săli de vizitare a expoziției permanente.  În fiecare sală, ei se vor întâlni cu întrebări, cu răspunsuri predefinite, cu puzzle-uri de rezolvat, cu ghicitori, cu identificare de detalii sau de obiecte care sunt expuse”, a explicitat Cristina Seitz, manager de proiect.

Punerea la punct a aplicației a durat mult mai puțin decât în mod obișnuit, chiar dacă provocările pentru firma de IT au fost diferite decât în mod obișnuit.

„Viziunea, partea de documentare au fost foarte importante, spre deosebire de un joc obișnuit, unde lucrurile sunt un pic aruncate acolo, provocările sunt un pic alandala. Aici am pornit de la o documentare solidă, de la adevărul istoric și de la un scenariu bine făcut de managerul Valer Rus. E foarte diferit, însă, când lucrăm pe adevăr și pe istorie față de povești imaginare cu – nu știu – orci, zâne sau alte personaje imaginare”, a declarat Bogdan Runceanu, reprezentant firmă IT.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`