Metodele pedagogice ale unor dascăli nu s-au schimbat de pe vremea bunicilor. Care este motivul pentru care copiii se plâng de profesorii lor

Metodele pedagogice ale unor dascăli nu s-au schimbat de pe vremea bunicilor. Care este motivul pentru care copiii se plâng de profesorii lor
Captură Video B1 TV

Cadrele didactice trebuie să cunoască și să aplice o multitudine de metode didactice și instrumente de lucru care să țină cont de nevoile de învățare și de ritmul fiecărui copil, dar cu toate acestea metodele pedagogice ale unor dascăli nu s-au schimbat de pe vremea bunicilor.

Astfel, din ce în ce mai mulți copii se plâng că profesorii lor sancţionează o clasă întreagă pentru greşeli individuale, îi dau afară de la ore şi le pun note mici în cazul în care nu sunt cuminţi, potrivit observatornews.ro.

De ce se plâng elevii români de profesorii lor

Elevii chestionați de World Vision România într-un sondaj susțin că cea mai frecventă pedeapsă pentru persoanele care deranjează ora sau întârzie este de a-i da afară pe hol.

De asemenea, patru din 10 copii se plâng că notele sunt folosite ca instrumente de corecţie.

În același timp, elevii se plâng şi de faptul că nu îşi permit să spună profesorilor ce gândesc. Potrivit datelor din sondaj, învăţătorii îi discriminează în funcție de capacitatea intelectuală.

Legea Educaţiei garantează învăţământ gratuit, dar realitatea este alta

Totodată, elevii îşi fac viaţa grea unii altora. Hărțuirea copilului la școală este un fenomen care se întâmplă mult prea des și poate, din păcate, lasă răni profunde în sufletul acestuia.

Dincolo de toate acestea, mai mult de jumătate dintre copiii din comunitățile mai sărace spun că profesorii le cer bani pentru fondul clasei, cu toate că Legea Educației și Constituția României garantează accesul la învățământul gratuit și obligatoriu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră