Germania profită de criza imigranților pentru a-și completa forța de muncă: "Cererea de azil ar trebui să cuprindă și date privind pregătirea profesională"

Germania profită de criza imigranților pentru a-și completa forța de muncă: "Cererea de azil ar trebui să cuprindă și date privind pregătirea profesională"

Germania profite de criza imigranților pentru a-și complete forța de muncă în domenii unde numărul personalului s-a subțiat considerabil.

După ce UE a propus ca toate țările din UE să primească un număr de imigranți, Eric Schweitzer, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Germania, a propus ca modelul chestionarului completat de solicitanții de azil să includă și rubrici în care aceștia să își treacă pregătirea și experiența profesională, scrie business24.

Astfel, ei îi aleg pe imigranții de care se pot folosi în viitor.

Un sfert dintre dintre cei care au cerut azil politic în Gemrnaia în ultima perioadă au vârste cuprinse între 16-25 de ani. Aceștia vor fi instruiți, vor învăța limba germană și li se vor acorda permise de rezidență.

„Chiar dacă intenționeaza să ofere locuri de muncă pentru refugiați, nicio companie nu va risca sa demareze procesul de pregătire pentru o persoană care după câteva luni ar putea fi deportată”, reclama Schweitzer.

De asemenea, Schweitzer crede că indentificarea abilitătilor profesionale ar putea reprezenta un atu în integrarea eficientă a celor nou-veniți în societate.

„Este important să identificăm persoanele cu o pregătire profesională încă de la început, așadar cererea de azil ar trebui să cuprindă și date privind pregătirea profesională a solicitantului.

În felul acesta îi putem integra într-o schemă educațională care să includă și limbajul de specialitate, ușurând accesul lor pe piața muncii”, mai spune președintele Camerei de Comerț și Industrie a Germaniei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie