MAE: Niciun român nu a fost implicat în incidentul cu camionul din Austria. 18 români, reținuți în Ungaria, pentru trafic de persoane (VIDEO)

MAE: Niciun român nu a fost implicat în incidentul cu camionul din Austria. 18 români, reținuți în Ungaria, pentru trafic de persoane (VIDEO)
Foto: B1 TV

Niciun român nu a fost implicat în incindentul din Austria, unde, pe o autostradă a fost găsit un camion în care se aflau zeci de imigranți morți. Confirmarea a venit din partea ministerului român al Afacerilor Externe, prin vocea purtătorului de cuvânt, Raluca Lunculescu.

”Proprietarul camionului nu este cetățean român, informația este confirmată. Până în acest moment, din tot ce avem de la partea austrică, niciun cetățean român nu ar fi implicat în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, într-o conferință de presă.

De asemenea, Raluca Lunculescu a precizat că 18 cetățeni români sunt în acest moment reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane.

”Un accident pe autostrada M5 din Ungaria. Șoferul este român și a fost reținut, este cercetat pentru trafic de persoane. A fost ușor rănit. A fost dus într-o primă fază la spital, pentru a se constata că nu este nimic grav, ulterior a intrat în custodia autorităților ungare. Un alt român este reținut și cercetat pentru trafic de persoane. Și au mai existat două cazuri de cetățeni români reținuți pentru trafic de presoane, la Budapesta. Patru cetățeni români, reținuți, și un alt grup de 12 reținuți, cercetați pentru trafic de persoane. Toți cei 16 se află în arestul poliției din Budapesta. Niciunul nu a solicitat asistență consulară din partea reprezentațelor diplomatice la Budapesta”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAE.

MAE: Niciun român nu a fost implicat în incidentul cu camionul din Austria

Urmăriți B1TV.ro și pe
`