România, învinsă de Muntenegru la Europeanul de handbal feminin! „Tricolorele” au ratat calificarea în semifinale, dar au fost superioare adversarelor în multe momente

România, învinsă de Muntenegru la Europeanul de handbal feminin! „Tricolorele” au ratat calificarea în semifinale, dar au fost superioare adversarelor în multe momente
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Echipa națională de handbal feminin a fost învinsă de Muntenegru, marți seară, la Campionatul European, și nu mai poate obține calificarea în semifinalele competiției.

România, învinsă de Muntenegru la Europeanul de handbal feminin, scor 34-35

Ajutată de jocul rezultatelor și de victoria fabuloasă cu Spania, România avea nevoie de două succese în ultimele două partide din grupa principală pentru a accede în careul de ași al Campionatului European de handbal feminin.

„Tricolorele” au început meciul ezitant și s-au văzut conduse rapid la trei goluri diferență, însă după câteva minute și-au găsit ritmul și au restabilit echilibrul pe tabelă. Elevele lui Florentin Pera au trecut în avantaj și puteau să se desprindă la trei goluri diferență, însă handbalistele din Muntenegru au revenit în joc, iar la pauză scorul era egal, 18-18.

Repriza a doua a decurs într-un registru similar, cu mai multe răsturnări de situație, dar selecționata muntenegreană a avut nervii mai tari și s-a desprins decisiv spre finalul partidei.

Cu această victorie, Muntenegru rămâne în cursa pentru calificarea în semifinalele turneului. Din aceeași grupă a obținut „biletul” pentru careul de ași Franța, campioana olimpică en-titre, care cel puțin până acum a fost la un cu totul alt nivel față de adversarele sale.

Pentru echipa noastră națională urmează meciul cu Germania, miercuri, de la ora 16:30.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`