Două dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România s-au deschis vineri seara (FOTO)

Două dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România s-au deschis vineri seara (FOTO)
Foto: Facebook Targul de Craciun din Sibiu

A fost sărbătoare mare în Oltenia și Ardeal, la Craiova și la Sibiu, primele două orașe din țară care au deschis vineri seara târgurile de Crăciun, cu 44 de zile înainte de 25 decembrie.

Milioane de luminițe au fost aprinse, iar mii de locuitori au luat cu asalt centrul orașelor pentru a vedea noile decorațiuni și aranjamentele pregătite de autoritățile locale.

S-au deschis primele două târguri de Crăciun

Atmosfera de sărbătoare a acaparat deja primele două orașe din țară, Craiova și Sibiu, ambele inaugurând târgurile de Crăciun la finalul acestei săptămâni.

Beculețele, beteala, turta dulce, pationoarul, roata panoramică, baloanele și căsuța lui Moș Crăciun au fost doar câteva dintre atracțiile oferite celor mici, dar și celor mari.

Odată cu cele aproximativ două milioane de luminiţe s-a aprins, vineri seara, la Craiova, şi magia sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, târgul de Crăciun se întinde pe mai bine de un km pătrat, în cinci zone din inima orașului, dar și în cel mai mare cartier al Băniei.

De asemenea, o piesă de rezistență este și bradul înalt de 20 de metri. De la evenimentul inaugural nu a putut lipsi nici iubitul Moș Crăciun.

Anul trecut, Craiova s-a clasat pe locul al şaselea, într-un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, așa că în acest an oltenii vor să reapară în top.

Sibiu a aprins și el luminițele de Crăciun

Craiova nu a fost singurul oraș care a adus magia sărbătorilor de iarnă. O atmosferă asemănătoare a fost și în centrul țării, la Sibiu, unde organizatorii au inaugurat târgul din acest an.

Târgul atrage vizitatorii cu o uriașa roată panoramică, un carusel, trenuleţe care străbat orașul istoric și un brad de 24 de metri, plin cu beculețe și 5.000 de globuri, notează stirileprotv.ro.

Adulţii au fost mai interesaţi de spectacolul luminilor şi de cele 120 de căsuţe ticsite cu decoraţiuni, dulciuri, vin fiert şi bunătăţi din Mărginimea Sibiului.

„Avem atelierul lui Moș Crăciun. Anul acesta am creat câteva puncte de experiențe, ele se vor schimba, unele apar și dispar, în acest moment sunt niște terase luminoase, cu brazi care stau invers, stai sub un brad de Crăciun agăţat deasupra ta”, a declarat Andrei Drăgan Răduleț, organizator târg de Crăciun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`