Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 2.405 milioane lei pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 2.405 milioane lei pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării
Foto: romanialibera.ro

În ședința de Guvern de miercuri a fost aprobată suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu suma de 2.405 milioane lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015. Suplimentarea bugetară este destinată înlăturării efectelor produse de secetă în Delta Dunării, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Începând cu luna iunie 2015, fluviul Dunărea a avut scăderi semnificative de debit, ceea ce a dus la scăderi alarmante ale nivelurilor în bazinele acvatice naturale. Această situaţie a afectat traseele de aprovizionare a populaţiei locale, făcând imposibilă navigaţia în zonă”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, precizându-se, totodată, că se impune, realizarea „în regim de urgenţă” a unor lucrări de decolmatare a canalelor pentru a asigura atât accesul şi aprovizionarea populaţiei, cât şi pentru a se evita dereglarea echilibrelor ecologice, în special a celor care privesc speciile protejate”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit aceleiași surse, suplimentarea bugetară va permite decolmatarea a peste 33 km de canale, japșe și gârle, fiind estimată excavarea a peste 184.000 de metri cubi de aluviuni.

Reprezentanții Guvernului mai precizează că „amplasamentele tronsoanelor de canale, japșe și gârle prevăzute a se decolmata în această etapă fac parte din domeniul public de interes național aflat în administrarea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, dar sunt încadrate în totalitate în zonele tampon și economice, unde sunt permise acțiuni pentru asigurarea regimului hidrologic optim în Delta Dunării”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările