Joe Biden şi Donald Trump ar putea candida pentru un nou mandat la Casa Albă în 2024

Joe Biden şi Donald Trump ar putea candida pentru un nou mandat la Casa Albă în 2024
Sursa Foto: Flickr.com

Alegerile din SUA de la mijlocul mandatului prezidenţial, nu i-au făcut pe Joe Biden şi Donald Trump să se răzgândească în privinţa planurilor de a candida, din nou, pentru un nou mandat la Casa Albă în 2024.

Joe Biden nu se grăbește să-și anunțe candidatura pentru un nou mandat

Liderul de la Casa Albă a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că un nou mandat rămâne în „intenţia” sa, dar cu toate acestea a precizat că nu se grăbeşte „deloc” să-şi anunţe candidatura, în timp fostul preşedinte Donald Trump este aşteptat să facă acest anunţ săptămâna viitoare, informează CNN.

Joe Biden a susținut că încă se sfătuieşte cu soţia sa, însă calendarul său nu va fi influenţat de Trump şi rămâne să-şi oficializeze decizia la începutul anului viitor.

Întrebat cum explică rezultatele alegerilor intermediare desfăşurate marţi din perspectiva candidaturii sale pentru un nou mandat, Joe Biden a spus: „Intenţia noastră este de a candida din nou. Aceasta a fost intenţia noastră. Indiferent care a fost rezultatul acestor alegeri”.

Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte din istoria Statelor Unite

„Intenţia mea este să candidez din nou, dar eu sunt unul cu respect faţă de destin. Şi toate acestea ţin de o decizie de familie. Cred că toată lumea vrea ca eu să candidez, dar vom avea discuţii pe această temă. Şi nu mă simt grăbit într-un fel sau altul să iau această hotărâre chiar astăzi sau mâine, oricând, indiferent de ce face predecesorul meu”, a spus preşedintele american.

Joe Biden a dezvăluit că speră ca el şi prima-doamnă să aibă timp de o mică vacanţă în preajma sărbătorilor, perioadă în care ar putea reflecta asupra deciziei. „Bănuiesc că va fi la începutul anului viitor, cam asta am în plan”, a declarat el.

Consilierii lui Biden fac planuri în vederea unei candidaturi pentru un nou mandat

Cu toate că preşedintele american nu a luat încă decizia dacă va intra din nou în luptă, Anita Dunn, consilier la Casa Albă, a transmis miercuri că planificarea unei potenţiale campanii electorale este deja în curs de desfăşurare, potrivit CNN.

Întrebat, miercuri, despre un sondaj care arată că majoritatea alegătorilor nu doresc ca el să candideze din nou şi întrebat dacă aceste date îi influenţează decizia, Joe Biden a răspuns: „Nu”. Cu umor, mesajul său pentru cei care se opun unei noi candidaturi la preşedinţie a fost: „Priviţi-mă”.

Trump, deranjat dacă Ron DeSantis i-ar face concurenţă în Partidiul Republican

Se pare că republicanii se gândesc că DeSantis ar putea face echipă bună cu Donald Trump şi i-ar putea fi coechipier ca vicepreşedinte.

Fostul preşedinte a susținut într-un interviu acordat miercuri postului Fox News Digital, că informaţiile potrivit cărora ar fi fost „furios” în urma rezultatelor alegerilor de marţi nu sunt adevărate.

„Este exact opusul”, a declarat Trump. „Oamenii pe care i-am susţinut s-au descurcat foarte bine. Am avut o cotă de 98,6% în alegerile primare şi 216 la 19 în alegerile generale – este uimitor”, a adăugat acesta.

Donald Trump i-a lăudat pe mai mulţi dintre candidaţii pe care i-a susţinut, inclusiv pe senatorul de Iowa Chuck Grassley şi pe senatorul de Florida Marco Rubio, pentru care a spus că s-a mobilizat, menţionează CNN.

De asemenea, fostul președinte al Statelor Unite a avut cuvinte favorabile şi pentru celebrul Dr. Mehmet Oz, cu toate că a pierdut locul pentru Senat în Pennsylvania în favoarea democratului John Fetterman.

„Oz a muncit foarte mult, dar au existat forţe împotriva lui. Oz este un tip grozav. A avut o mulţime de forţe de neclintit împotriva lui”, a spus Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)