Surse: Dănuț Pop, șeful Partidului Ecologist Român, reținut de DNA. El ar fi luat bani pentru a interveni pe lângă un deputat, ca să angajeze un consilier parlamentar

Surse: Dănuț Pop, șeful Partidului Ecologist Român, reținut de DNA. El ar fi luat bani pentru a interveni pe lângă un deputat, ca să angajeze un consilier parlamentar
Foto: Dănuț Pop / Facebook

Dănuț Pop, șeful Partidului Ecologist Român (PER), a fost reținut de DNA, informează G4Media, care citează mai multe surse. Acesta este acuzat că ar fi cerut și luat 10.000 de euro, lăsând impresia că va interveni pe lângă un deputat ca să angajeze o terță persoană în funcția de consilier parlamentar. Deputatul respectiv ar fi Radu Cristescu de la PSD, mai susțin sursele G4Media.

UPDATE: Deputatul PSD Radu Cristescu a confirmat, pentru G4Media, că a angajat o femeie, la recomandarea lui Dănuț Pop, șeful PER: „Aveam nevoie de un consilier parlament. Pop mi-a zis că îmi recomandă pe cineva. Dănuț Pop mi-a recomandat, ca și alți prieteni, o doamnă, care a venit, a discutat, am angajat-o în ianuarie, dar doamna nu s-a obișnuit cu munca asta, nu s-a integrat și și-a dat demisia după o lună și puțin. A fost o recomandare de la un prieten. Nu mai știu prenumele, dar numele de familie era grecesc, Papadopulos”.

Cristescu a mai spus că nu-l vede pe Pop în stare să ceară bani: „Sincer vă spun sunt stupefiat. El nu e capabil de așa ceva, nu e omul care să ceară bani. Nu îl cred în stare de așa ceva”.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Dănuț Pop, șeful PER, reținut de DNA

DNA a transmis, printr-un comunicat, faptul că a fost reținut pentru 24 de ore „președintele unui partid politic”, acuzația fiind de trafic de influență. Sursele G4Media spun că e vorba de șeful PER.

„În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, acuză DNA.

Sursele G4Media mai afirmă că deputatul în cauză e Radu Cristescu de la PSD, care ar fi angajat-o pe soția persoanei care a apelat la șeful PER.

Pop a fost audiat, miercuri dimineață, la DNA, apoi procurorii l-au reținut.

Potrivit informării DNA, șeful de partid urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`