FIFA, mesaj pentru țările de la Cupa Mondială după ce a fost criticată că a trimis turneul final în Qatar: „Știm și noi că fotbalul nu trăiește în peșteră”

FIFA, mesaj pentru țările de la Cupa Mondială după ce a fost criticată că a trimis turneul final în Qatar: „Știm și noi că fotbalul nu trăiește în peșteră”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a transmis o scrisoare către cele 32 de țări participante la Cupa Mondială din 2022 pentru a răspunde îngrijorărilor în legătură cu Qatar, potrivit Mirror.

FIFA, mesaj pentru țările de la Cupa Mondială din Qatar

FIFA este conștientă de aceste chestiuni, dar dorește să pună fotbalul în prim-plan, a fost mesajul oficialului, în condițiile în care organizația de administrare a fotbalului este criticată pentru decizia de a trimite turneul final în Qatar, o țară acuzată de discriminare și de nerespectare a drepturilor omului în cazul lucrătorilor migranți.

În scrisoare, FIFA susține că rămâne o organizație apolitică și că lumea în general se confruntă cu probleme majore, nu numai Qatar.

Scrisoarea semnată de Infantino și de secretarul general al FIFA, Fatma Samoura, îndeamnă națiunile participante să se concentreze pe turneu.

„Toată lumea este binevenită, indiferent de origine, istoric, religie, gen, orientare sexuală sau naționalitate”, se arată în scrisoare.

Căpitanul Angliei, Harry Kane, a promis că va purta o banderolă în culorile curcubeului în susținerea comunității LGBT.

Qatar a câștiga dreptul de a organiza turneul în perioada vechii conduceri a FIFA.

„Suntem conștienți de faptul că există multe probleme de natură politică în toată lumea. (…) Așa că, vă rog, să ne concentrăm pe fotbal! Știm și noi că fotbalul nu trăiește în peșteră, dar vă rugăm să nu lăsați acest sport să fie târât într-o bătălie ideologică sau politică deja existentă”, se mai arată în scrisoare, potrivit The Athletic preluat de Digisport.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`