Houdini, o cobră rege veninoasă lungă de 2,2 metri, s-a întors singură în acvariul său dintr-o grădină zoologică, după o săptămână

Houdini, o cobră rege veninoasă lungă de 2,2 metri, s-a întors singură în acvariul său dintr-o grădină zoologică, după o săptămână

O cobră rege veninoasă, lungă de 2,2 metri care a evadat din casa sa dintr-o grădină zoologică suedeză s-a întors singură acasă, aducând un final fericit al poveștii dispariției sale care a durat mai bine de o săptămână, anunță AFP.

Șarpele mortal a evadat pe 22 octombrie printr-un corp de iluminat din tavanul acvariului său

„Houdini, așa cum l-am botezat, s-a târât înapoi în terariul său”, a declarat duminică directorul general al acvariului Skansen, Jonas Wahlstrom, pentru televiziunea publică suedeză SVT.

Șarpele mortal, al cărui nume oficial este Sir Vass (Sir Hiss), a evadat pe 22 octombrie printr-un corp de iluminat din tavanul acvariului, care face parte din grădina zoologică de la muzeul și parcul în aer liber Skansen de pe insula Djurgarden din Stockholm.

În urma unei căutări intensive cu aparate cu raze X, „Houdini” a fost localizat la începutul acestei săptămâni într-un spațiu restrâns din apropierea terariului, în izolația dintre doi pereți.

Au fost făcute găuri în pereții în care se ascundea șarpele, dar cobra a dispărut din raza de vedere a camerelor cu raze X în prima parte a zilei de duminică. S-a dovedit că șarpele a renunțat la plimbarea în libertate și s-a târât înapoi în terariu.

„A fost prea stresant pentru Houdini cu toate găurile din pereți, așa că a vrut să se întoarcă acasă”, a declarat Wahlstrom pentru SVT.

Parcul a declarat că șarpele nu ar fi supraviețuit climatului rece dacă ar fi ieșit din clădire.
Cobra rege poate crește până la 5,5 metri lungime și trăiește în principal în India, Indonezia și Filipine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`