Românii cu fose septice riscă să primească amenzi de 5000 de lei

Românii cu fose septice riscă să primească amenzi de 5000 de lei
Foto: Inspectoratul Școlar Județean Gorj / Facebook

Guvernul intenționează să constituiască un registru de evidenţă spre a monitoriza situaţia apelor uzate. Proprietarii au obligația de a-și declara fosele septice la primărie pentru a fi verificate dacă poluează.

În ciuda faptului că șase din zece români au fose septice, majoritatea nu au contracte cu firme de vidanjare. Persoanele care de acum înainte nu se vor înscrie în registru o să primească cinci mii de lei amendă.

,,Unde ajunge apa uzată”

Fosa septică trebuie înregistrată la primărie după terminarea construcţiei în termen de şase luni.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că „Sunt foarte multe fose septice care nu respectă standardele minime de epurare a apelor uzate. Sunt foarte multe situaţii când este aproape imposibil de urmărit cine face finalizarea şi unde ajunge apa uzată.”, potrivit observatornews.ro.

Cetățenii sunt obligaţi să declare fosa septică pentru a confirma că au contract cu o firmă de vidanjare.

Firmele de vidanjare au tarife între 500 de lei în Timiş şi 600 de lei în Constanţa, iar prețul crește pentru o fosă septică la 40 de kilometri de Bucureşti.

O fosă septică poate să coste, în funție de capacitate, între 6.000 de lei şi peste 10.000 de lei cu tot cu montaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană
10:41 - Elena Lasconi: Propunerea mea de premier este Ilie Bolojan / Nu aș guverna niciodată cu extremiștii și pro-rușii