Blestemul unei străzi din Bârlad: bătrâni care o traversează în genunchi, copaci tăiaţi, un muncitor decedat chiar azi

Blestemul unei străzi din Bârlad: bătrâni care o traversează în genunchi, copaci tăiaţi, un muncitor decedat chiar azi
foto: captură YT

Din cauza lucrărilor de asfaltare de pe bulevardul Epureanu, din Bârlad, traversarea străzii a devenit o provocare pentru majoritatea cetățenilor, în special pentru vârstnicii care, pentru a putea traversa, se ajută între ei, însă din păcate unii sunt atât de bolnavi încât ajung să o traverseze căzând sau sprijinindu-se în genunchi.

„Ce vină au bătrânii noștri că trebuie să facă alpinism, când ar trebui să se găsească o soluție tehnică, de către cei care încasează bani de pe urma lucrării, de a se face mici podețe din loc în loc? Revin și spun: soluțiile pentru ca oamenii bătrâni să fie scutiți de aceste grele umilințe trebuie să le găsească constructorul împreună cu Primăria, dar, vorba românului, se pare că primul nu propune, iar al doilea se uită ca prostul!”, a scris un bârlădean pe pagina sa de socializare, potrivit Vremea Nouă.

Publicaţia menţionează situaţia disperată a unor persoane cu probleme locomotorii care rămân practic fără posibilitatea de a circula în oraş din lipsa mijloacelor de a traversa civilizat tronsonul lucrat de autorităţile publice.

Primarul Dumitru Boroș spune că lucrările nu se vor termina curând întrucât lucrarea este una amplă dar nici edilul şi nici constructorul nu au luat vreo măsură pentru a facilita traversarea bulevardului.

Tăierea a zeci de copaci de pe Epureanu a stârnit furia cetăţenilor

Vremea Nouă relatează demersul de apreciat al bârlădenilor indignaţi de tăierea a zeci de copaci pe bulevadul amintit.

„Bârlădenii care au văzut zilele trecute cum sunt tăiați, unul câte unul, copacii de pe B-dul Epureanu, nu au putut rămâne indiferenți. Dincolo de valul de critici din mediul online, aceștia au trecut și la o mică investigație pe cont propriu, din care a rezultat că Primăria Bârlad nu ar avea aviz de la Mediu pentru „operațiunea” prin care vrea să dezvolte în oraș sistemul de mobilitate urbană.

Simpatici, investigatorii au luat numărul uneia dintre mașinile cu care se cară pomii tăiați și l-au introdus în aplicația „Inspectorul Padurii”, de unde a reieșit că avizul de la Protecția Mediului lipsește.

Însă adevărul este că Primăria Bârlad are acest aviz, așa cum a comunicat oficial APM Vaslui, la solicitarea ziarului nostru. Până la urmă, demersul bârldenilor este de apreciat. Oamenii locului sunt legați sufletește de acești copaci (castanii în special) pe care mulți îi știu din copilărie și este de înțeles că nu sunt de acord cu tăierea lor, nici măcar pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, mai ales în vremuri în care spațiile verzi trebuie dezvoltate, nu reduse” menţionează publicaţia amintită.

Blestemul străzii: un muncitor a murit chiar azi

Un excavatorist de 51 de ani care lucra ca  la SC Nomis SRL Bârlad, pe B-dul Epureanu, a decedat subit: în timp ce lucra, i s-a făcut rău; a oprit excavatorul și s-a dat jos, spunând că îi este rău dar a căzut fără suflare – conform publicaţiei amintite.

„Astăzi, 31.10.2022, ora 8.40, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, în municipiul Bârlad, pe bulevardul Epureanu, unui bărbat i s-ar fi făcut rău și ar fi decedat. Ulterior, a fost constatat decesul bărbatului de 51 de ani din localitatea/comuna Viișoara, județul Vaslui. În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Deoarece decesul s-a produs la muncă, este considerat accident de muncă și astfel Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a trimis la fața locului un inspector de muncă. „Se va deplasa în cel mai scurt timp un inspector de muncă din Bârlad la fața locului, pentru a se stabili cu exactitate cauza care a dus la producerea accidentului letal de muncă”, a precizat pentru ziarul local Gheorghe Chirvase, directorul ITM Vaslui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`