Simona Halep, susținută de tunisianca Ons Jabeur în scandalul de dopaj: „Asta cred că e frica oricărui jucător”

Simona Halep, susținută de tunisianca Ons Jabeur în scandalul de dopaj: „Asta cred că e frica oricărui jucător”
Sursa Foto: Hepta

Înainte de a lua startul la Turneul Campioanelor, tunisianca Ons Jabeur, finalista de la US Open și de la Wimbledon din acest an, a vorbit despre situația Simonei Halep, suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă.

A doua jucătoare a lumii, de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj

Într-o declarație oferită pentru ziarul The National, care apare în Emirate, Ons Jabeur și-a manifestat susținerea pentru Simona Halep.

Potrivit gsp.ro, tunisianca a subliniat că își poate imagina doar prin ce momente dificile trece acum fosta ocupantă a locului 1 mondial.

„Am fost șocată! Pentru mine e foarte trist să văd ce se poate întâmpla când cineva face o greșeală. Pentru mine, dacă cineva a trișat, atunci substanța este într-o cantitate mare în sânge. Dar în cazul ei a fost foarte mică. Nu știu ce s-a întâmplat.

Asta cred că e frica oricărui jucător sau jucătoare, să ia ceva în necunoștință de cauză și să apară la testul anti-doping. E clar că nu e o situație plăcută. Nu știu ce s-a întâmplat, dar sper ca ce spune ea să fie adevărat”, a declarat Ons Jabeur.

Ce sumă va trebui să plătească Halep dacă va fi menținută suspendarea pentru dopaj

Dacă suspendarea pentru dopaj va fi menținută, Simona Halep va fi obligată să înapoieze banii obținuți la US Open 2022.

Se pare că regulamentul WADA prevede că sportivul care este suspendat pentru dopaj trebuie să înapoieze premiul în bani obținut. În august 2022 Simona Halep a fost eliminată pentru a patra oară în primul tur la US Open, la a 12-a participare la New York.

Fosta campioană mondială a obținut suma de 80.000 de dolari, bani pe care va trebui să îi înapoieze dacă suspendarea se menține.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`