Casa Albă: Numărul doi al grupăii jihadiste Stat Islamic, ucis într-un atac aerian american

Casa Albă: Numărul doi al grupăii jihadiste Stat Islamic, ucis într-un atac aerian american
Foto: dailymail.co.uk

Numărul doi al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), Fadhil Ahmad al-Hayali, a fost ucis marţi într-un atac aerian american în apropiere de Mosul, în Irak, a anunţat vineri Casa Albă, potrivit Daily Mail. Fadhil Ahmad al-Hayali, cunoscut şi sub numele de Hajji Mutaz, a fost declarat “adjunct senior” al grupării extremise. El a fost implicat în activitățile de preluare a controlului asupra Mosul, desfășurate anul trecut și în coordonarea transferurilor de armament, explozivi, vehicule şi jihadişti între Irak şi Siria.

Moartea sa „va avea un impact asupra operaţiunilor SI, având în vedere influenţa sa în finanţările, media, operaţiunile şi logistica SI”, a subliniat Ned Price, un purtător de cucânt al Consiliului pentru Securitate Naţională (NSC).

Nu este pentru prima dată când este anunțată moartea acestuia, În luna decembrie, oficiali ai serviciilor sercrete au declarat că mai mulți lideri ai Statului Islamic au fost uciși într-un atac aerian, printre ei afându-se și Fadhil Ahmad al-Hayali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`