Românul Vasile Culea, condamnat la închisoare pe viață pentru crima care a îngrozit Marea Britanie

Românul Vasile Culea, condamnat la închisoare pe viață pentru crima care a îngrozit Marea Britanie

Vasile Culea, românul acuzat de uciderea  unei femei de 86 de ani și rănirea gravă a soțului ei de 88 de ani în Marea Britanie a fost condamnat la închisoare pe viață, scrie coventrytelegraph.

Un judecător al Curții Coroanei de Derby (centrul Angliei) a pronunțat o pedeapsă de cel puțin 34 de ani închisoare pentru uciderea pe 15 ianuarie 2022 a lui Freda Walker și 14 ani pentru vătămarea corporală gravă cu intenție a soțului, Ken, care între timp a murit de cancer.

Culea a legat-o și torturat-o pe Freda în fața soțului ei (un fost miner și consilier local, pe care de asemenea îl legase și îl bătuse cu sălbăticie), lăsând-o să moară asfixiată.

Apoi a căutat suma de 30.000 de lire, despre care auzise că aceștia o aveau în casă, trăgând cu urechea la banca de unde aceștia o retrăseseră.

Culea a fost arestat după cinci zile de la comiterea omorului, după ce poliția găsise ADN-ul lui la locul faptei.

În cursul procesului, el s-a declarat vinovat de omuciderea Fredei, însă juriul l-a găsit vinovat de omor. În schimb, el a fost găsit vinovat de vătămare corporală a lui Ken, nu de tentativă de omor cum ceruse procuratura.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`