Simona Halep a depus contestaţie la TAS! Ce se va întâmpla cu campioana

Simona Halep a depus contestaţie la TAS! Ce se va întâmpla cu campioana
Foto: Hepta/Zuma Press / Zou Zheng.

Simona Halep a depus contestaţie la TAS, după ce a fost suspendată provizoriu din circuit, fiind depistată pozitiv la Roxadustat, după un test la US Open 2022.

Halep a depus o contestație la TAS

„TAS va hotărî data la care va avea loc procesul şi o va anunţa ulterior pe campioana noastră modul în care se va desfăşura. Halep are la dispoziţie 21 de zile de la anunţul făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului să demonstreze că este nevinovată”, scrie orangesport.

Substanța roxadustat a fost depistată în organismul Simonei Halep în urma unei testări inteligente, pe 29 august, după înfrângerea suferită de fostul lider mondial în fața Dariei Snigur în primul tur de la US Open 2022.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Reacția campioanei la rezultatele testării

Dubla-câștigătoare de Grand Slam susține că testarea pozitivă a fost „cel mai mare șoc” din viața sa.

Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele. În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată.

În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat cu bună știință substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a scris Halep, vineri, pe Facebook, în limba engleză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`