Imigranții ocolesc gardul construit de Ungaria la granița cu România

Imigranții ocolesc gardul construit de Ungaria la granița cu România
Foto: irishtimes.com

Imigranţii care tranzitează teritoriul sârb în drumul spre Uniunea Europeană ocolesc gardul metalic construit la frontiera Ungariei cu Serbia şi România. Zeci de imigranţi au fost observaţi în ultimele zile la capătul estic al gardului metalic pe care Ungaria îl construieşte de-a lungul întregii frontiere cu Serbia, anunţă presa italiană, citată de B1 TV.

Poliţiştii unguri au arestat în ultimele zile 18 imigranţi extracomunitari care tăiaseră plasa metalică a gardului construit de autorităţile locale, anunţă presa internaţională.

Oamenii au reuşit, astfel, să ajungă clandestin în oraşul ungar Asotthalom.  Gardul începe în zona localităţii ungare Kubekhaza, situată la frontiera cu România şi cu Serbia. Ungaria nu poate construi gard şi pe frontiera cu ţara noastră, deoarece măsura ar intra în contradicţie cu reglementările Uniunii Europene, anunţă presa italiană. În acest context, imigranţii extracomunitarii au descoperit că pot ocoli gardul prin zona localităţilor Majdan, din Serbia, Beba Veche, din judeţul Timiş şi Kubekhaza, din Ungaria.

Situaţia este cel puţin la fel de gravă în Macedonia. Acolo, Guvernul macedonean a decretat stare de urgenţă în zona graniţelor din nordul şi sudul ţării, ca urmare a numărului foarte mare de imigranţi clandestini care trec aceste frontiere în drumul lor către Europa. (Detalii AICI)

Probleme cu imigranţii clandestini au şi autorităţile britanice. Poliţişti englezi urmează să fie mobilizaţi la Calais, în Franţa, pentru a ajuta autorităţile locale în lupta împotriva grupărilor de traficanţi ce ajută imigranţii să traverseze Canalul Mânecii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`