Republica Moldova se pregătește de război? Guvernul a aprobat sarcina de „încorporare în Armata Națională”

Republica Moldova se pregătește de război? Guvernul a aprobat sarcina de „încorporare în Armata Națională”
Foto: Facebook/Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat miercuri, 26 octombrie, Proiectul de hotărâre „cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie – iulie 2022 şi încorporarea în serviciul militar în octombrie 2022 – ianuarie 2023”.

Circa 1.500 de tineri vor fi recrutați

Așadar, în unităţile militare ale Armatei Naționale  urmează să fie încorporați circa 1.500 de tineri. Dintre aceștia, 740 vor fi repartizați pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie.

Potrivit procedurii, încorporarea se desfășoară de două ori pe an, pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării. Încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen se efectuează în conformitate cu Legea nr. 1245 din 18 iulie 2002 cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Astfel, în perioada 18-21 octombrie curent, peste 500 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni, au fost trecuți în rezervă.

Planul macabru al rușilor

Republica Moldova ar reprezenta o miză pentru Federația Rusă din punct de vedere geopolitic. Anunțul a fost făcut marți, 11 octombrie, de ex-ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, în cadrul unui interviu pentru emisiunea „Freedom” de la tv8.

Ex-ministrul a mai menționat că Federația Rusă și-ar dori „un nou guvern care ar fi devotat Rusiei și ar deveni peste noapte, dușmanul Ucrainei”.

„Moldova pentru Rusia nu contează din punct de vedere militar. Din punct de vedere politic, noi suntem un factor neglijabil pentru ruși.

Ei vor destabilizarea situației, ei vor proteste în Moldova, un nou guvern care ar fi devotat Rusiei și ar deveni peste noapte, dușmanul Ucrainei care să blocheze căile de acces către Ucraina, coridoarele de transport, să deschidă aeroportul pentru navele rusești sau pentru rușii care vin prin Istanbul sau alte țări, să-și poată completa trupele din Transnistria”, a precizat Șalaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)