Efectele sărăciei: Un român a vrut să-și vândă o parte de ficat unul milionar libanez

Efectele sărăciei: Un român a vrut să-și vândă o parte de ficat unul milionar libanez
Foto: pixabay.

Un român cu venituri modeste a vrut să își doneze o parte din ficat unui milionar libanez. Afaceristul a făcut preselecție pentru a găsi un donator. Oamenii legii investighează acest caz.

Românul ar fi fost tentat să-și doneze o parte din ficat

„Cei mai mulți dintre candidați sunt străini fără resurse financiare, printre aceștia și un român al cărui nume apare în dosarul judecat la Valencia. Rudele milionarului Hatem Akkouche s-au ocupat de achiziționarea unui ficat în Spania, încălcând reglementările spaniole în privința transplantului.

La fel ca alte persoane, românul ar fi fost tentat să își doneze o parte din ficat contra unei sume de bani. În cele din urmă transplantul a fost efectuat, avându-l ca donator pe fiul milionarul libanez”, notează ziare.com.

Donații în valoare de 30.000 de euro

„Ceea ce se urmărește în mod logic este evitarea oricărui tip de încercare de a profita de persoanele aflate într-o situație vulnerabilă și care pot fi tentate, în schimbul banilor, să fie donatori de organe sau, în acest caz, de părți din organe”, a declarat procurorul despre procesul început la Valencia.

Patru dintre cei cinci acuzați că au încercat să cumpere un ficat au făcut donații care ajung la 30.000 de euro, înainte de proces, către Organizația Națională de Transplant (ONT), arată sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`