Vladimir Putin susține că riscul unui conflict mondial este mare. Președintele Rusiei a observat exercițiul forțelor nucleare strategice

Vladimir Putin susține că riscul unui conflict mondial este mare. Președintele Rusiei a observat exercițiul forțelor nucleare strategice
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexei Danichev

Președintele rus Vladimir Putin susține că Moscova este conștientă de planurile ucrainene de utilizare a unei „bombe murdare”, reluând o acuzație nefondată pe care rușii au transmis-o în ultimele zile prin mai multe voci, transmite Reuters.

Vladimir Putin al Rusiei susține că riscul unui conflict mondial este mare

Vorbind la o întâlnire cu șefii serviciilor de informații din mai multe foste state sovietice, liderul rus a declarat că riscul unui conflict în lume și în regiune este mare și că ar trebui sporită securitatea în zona infrastructurii-cheie.

Tot miercuri, președintele Rusiei a observat exercițiile efectuate de forțele nucleare strategice ale Rusiei, arată informațiile transmise de la Kremlin, potrivit Reuters.

„Sarcinile avute în vedere în timpul antrenamentului forțelor de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate, toate rachetele și-au atins țintele”, se arată în comunicatul Kremlinului.

Canalul de știri militare Zvezda a arătat imagini cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în timp ce îi spunea lui Vladimir Putin că exercițiile se referă la „livrarea unui atac nuclear masive de către forțele strategice ofensive ca răspuns la un atac nuclear inamic”.

Șeful Statului major din armata rusă, Valeri Gherasimov, i-a spus lui Putin că exercițiul a cuprins rachete balistice intercontinentale Yars, submarine și bombardiere strategice Tupolev.

În ultimele săptămânii, oficialii ruși au acuzat în mod repetat Ucraina că ar plănui să folosească o „bombă murdară”, însă nu au oferit nicio probă în susținerea afirmației. De atlfel, secretarul general al NATO a respins acuzația drept „falsă” chiar și în conferința de presă pe care a susținut-o alături de premierul Nicolae Ciucă, miercuri, la Bruxelles, spunând Moscovei să nu folosească „pretexte false pentru a escalada războiul și mai mult”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`