Studenții ruși vor studia o materie bizară despre „viitorul măreț al Rusiei” și „Occidentul care este în discompunere”

Studenții ruși vor studia o materie bizară despre viitorul măreț al Rusiei și Occidentul care este în discompunere
Foto: Hepta/Sputnik / Natalia Seliverstova.

În viitorul apropiat, în universitățile ruse poate apărea o „disciplină ideologică” asemenea „comunismului științific”, care a fost studiat la diferite facultăți în perioada sovietică. Informația fiind furnizată publicației Meduza de către două surse apropiate Kremlinului. Zvonurile fiind  confirmate și de trei angajați ai universităților rusești familiarizați cu astfel de planuri.

Studenții ruși, introduși în ideologia putinistă

Surse apropiate de Kremlin, explică introducerea materiei respective prin faptul că tinerii ar trebui să înțeleagă încotro se îndreaptă Rusia. Este de remarcat faptul că dezvoltarea unui nou subiect este supravegheată de administrația președintelui Federației Ruse.

„Occidentul putrezește, a stricat în mod constant Rusia, dar timpul lui a trecut, avem un viitor măreț, o istorie și o cultură bogată, trebuie să ne folosim de momentul crizei și să obținem totul din el”, observa una dintre sursele publicației.

Conform planurilor Kremlinului, toți studenții non-umanistici vor studia o materie nouă timp de un an, iar studenții umaniști pentru câțiva ani. În același timp, istoricii și politicienii vor trebui să studieze cursul ideologic pe tot parcursul pregătirii lor.

Kremlinul vrea să scape de cadre didactice cu viziuni liberale

În plus, se presupune că integrarea unei materii ideologice în programele de învățământ va ajuta Kremlinul să epureze universitățile ruse de profesori liberali.

Potrivit sursei citate, „cursul ideologic” va fi împărțit în patru blocuri. Elaborarea materialelor pedagogice specifice pentru fiecare dintre ele va fi monitorizată de curatori individuali:

  • blocul „istoric” principal;
  • blocul „Cod cultural”;
  • blocul „Rusia în lume”;
  • blocul „Imaginea viitorului”.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`