Un taximetrist care își agresa sexual clientele a fost prins pe baza relatărilor de pe rețelele de socializare

Un taximetrist care își agresa sexual clientele a fost prins pe baza relatărilor de pe rețelele de socializare
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Un șofer de Uber și Heetch a fost arestat pentru agresiune sexuală în Villiers-sur-Marne, Val-de-Marne, la periferia Parisului, potrivit informațiilor publicate de site-ul săptămânalului francez Valeurs Actuelles.

Taximetristul, cu cetățenie română, este acuzat că obișnuia să își drogheze victimele cu anumite substanțe pe care le punea în băuturile pe care le oferea femeilor în mașină – relatează Libertatea.

O femeie povestește că în timpul cursei dintre Saint-Maur-des-Fossés și Meaux, acesta i-a oferit o sticlă, ca „să bea puțină apă”, pe care aceasta din urmă a acceptat-o, după care a simțit „o somnolență” când a ajuns la casa prietenei la care se ducea; două ore mai târziu, părăsind casa prietenei ei, l-a descoperit pe șofer așteptând-o fără ca ea să-i fi cerut asta, dar a continuat cursa de întoarcere fără să bănuiască vreo conspirație.

A crezut că este sedată de substanța pe care i-a introdus-o în băutură și a vreut să își violeze clienta

Însă, în timpul cursei, uber-istul a parcat pe o străduță, a mers pe bancheta din spate și a început să atingă clienta. Pentru că aceasta s-a opus, i-a tras un pumn în față. A reușit însă să fugă din mașină.

Conform poliției, agresorul are 39 de ani și locuiește de mai multă vreme în Franța, la Valenton, în Val-de-Marne.

Anumite victime au depus plângeri dar au fost ignorate de procurori

Conform publicației citate, site-ul televiziunii franceze de știri BFM a demarat o anchetă legată de agresiunile unui șofer de ride sharing, cu mărturii ale victimelor sale.

Astfel, de aproape un an, mai multe femei au reclamat că au fost victime ale unui agresor sexual care lucra pentru Heetch și Uber; unele l-au raportat iar altele nu.

În mod ciudat, anumite mărturii susțin că deși au depus o plângere, fost rapid respinsă de procuratură. Este și cazul unei femei care a depus o plângere la secția de poliție Ivry-sur-Seine, pentru „violență soldată cu o incapacitate de muncă ce nu depășește 8 zile”, conform informațiilor site-ului citat, iar Parchetul Créteil a spus că procedura a fost respinsă, pe motiv că infracțiunea este „insuficient caracterizată”.

A sărit din mersul mașinii ca să se salveze

Una dintre femeile a cărei plângere a fost respinsă de procurorii francezi comandase prin aplicație o călătorie de aproximativ zece kilometri. Conform relatărilor, șoferul nu a urmat traseul indicat de GPS și, mai mult, a anulat cursa din aplicație, în mers. Clienta a întrebat ce se întâmplă și i-ar cerut în repetate rânduri să oprească mașina.

„O să fie bine” i-a răspuns agresorul „râzând” în timp ce a pus o „muzică romantică”. Tânăra și-a desfăcut centura de siguranță după aproximativ zece minute, a deschis portiera și a sărit din mașină, ca să scape.

Cu câteva mii de abonați pe o rețea de socializare, cumnata Luciei, a decis să publice această situație și, în câteva zile, a strâns peste 400.000 de „like-uri” la postare.

Uber a descris incidentul drept „șocant” și a dezactivat contul șoferului. Tardiv, susțin victimele

„Limbajul ei incoerent și comportamentul ei au fost elemente de anxietate pentru pasagerul care nu s-a simțit în siguranță. Înțelegem pe deplin acest sentiment și toată solidaritatea noastră merge către victimă”, a adăugat Uber, contactat de BFMTV.

„Fără presiunea rețelelor de socializare, Uber nu ar fi făcut nimic”, consideră însă ruda victimei.

Alte câteva femei, relatează Libertatea, au recunoscut profilul agresorului din povestea postată pe Instagram și au adăugat propriile experiențe asemănătoare referitoare la agresorul sexual.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`