Întâlnire de urgență Londra-Washington: Putin planifică să detoneze o bombă nucleară în Marea Neagră

Întâlnire de urgență Londra-Washington: Putin planifică  să detoneze o bombă nucleară în Marea Neagră
Foto: Hepta/Sputnik / Ramil Sitdikov.

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a plecat de urgență la Washington, unde va discuta cu reprezentanții Pentagonului. Oficialul obținând informații de la spioni, potrivit cărora președintele rus planifică să detoneze o bombă nucleară deasupra Mării Negre.

Putin planifică o „demonstrație de forță nucleară”

Există temeri serioase că Vladimir Putin va face o „demonstrație de forță nucleară”, a declarat o sursă britanică, după ce secretarul Apărării, Ben Wallace, s-a deplasat marți în SUA pentru discuții de urgență cu Pentagonul, informează gândul.

După recentele atacuri rusești asupra Ucrainei, o treime din țară a rămas fără energie electrică, în timp ce noul șef al forțelor armate ruse, Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armagedon”, a lansat o serie de atacuri cu rachete și drone.

Generalul, suspectat că a folosit arme chimice în Siria, a vizat infrastructuri critice, scrie Daily Mail.

Premierul britanic a zburat de urgență la Washington

În urma atacului, Ben Wallace a anulat o întâlnire cu parlamentarii și a zburat de urgență la Washington DC pentru a discuta despre „probleme de securitate”.

Un purtător de cuvânt al lui Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a declarat că s-a discutat despre „sprijinul continuu acordat Ucrainei de către cele două națiuni ale noastre, precum și despre importanța continuă a cooperării transatlantice și regionale în materie de securitate, având în vedere atacul Rusiei în Ucraina”.

Discuțiile de urgență ale lui Ben Wallace au avut loc înaintea unei livrări de noi sisteme NATO care vor consolida apărarea aeriană a Ucrainei împotriva atacurilor asupra civililor cu rachete și drone kamikaze, despre care se crede că sunt furnizate de Iran, relatează gândul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`