Gheorghe Ialomițianu, despre o eventuală revenire la o piață a energiei reglementată: E un mesaj politic mai mult. Trebuie o analiză foarte serioasă și trebuie specialiști pentru a nu bloca sistemul (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu, despre o eventuală revenire la o piață a energiei reglementată: E un mesaj politic mai mult. Trebuie o analiză foarte serioasă și trebuie specialiști pentru a nu bloca sistemul (VIDEO)
Foto: Gheorghe Ialomiţianu / Facebook

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de finanțe, a vorbit despre discuțiile coaliției despre posibilitatea de a se reveni la o piață a energiei reglementată și s-a arătat de părere că e vorba mai degrabă de „un mesaj politic”. „Trebuie o analiză foarte serioasă și trebuie specialiști (…) pentru a nu bloca sistemul”, a subliniat el, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Gheorghe Ialomițianu (PMP), pe B1 TV, despre o eventuală revenire la o piață a energiei reglementată

Întrebat dacă ne mai putem întoarce la un astfel de sistem, având în vedere discuțiile din coaliție, fostul ministru de finanțe a explicat: „Sigur, e un mesaj politic mai mult, că nu știu dacă PSD a făcut o analiză dacă se poate aplica asemenea reglementare, deși la prima vedere e foarte bine pentru consumatori, și pentru populație, și pentru mediul de afaceri”.

„Acum avem următoarea situație. Au plafonat prețul la 1.300 MW, prețul care intră în compensare, preț de achiziție, iar foarte mulți furnizori cumpără la 2.000 – 3.000 de lei MW. Ce se întâmplă cu diferența? Pentru că trebuie să te duci pe întregul lanț, de la producător, până la furnizorul final, să vezi ce se întâmplă, că s-ar putea să blochezi activitatea furnizorilor”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

„Trebuie o analiză. La prima vedere e bine, nu știu dacă s-a făcut o analiză serioasă, dar s-ar putea să blocheze întreaga piață de energie – și așa în momentul de față furnizorul renunță să mai furnizeze energie către consumatori din cauza acelei limite de 1.300 de lei MW. Vedeți că și furnizorii de ultimă instanță nu prea îi mai găsim. Deci trebuie o analiză foarte serioasă și trebuie specialiști (…) pentru a nu bloca sistemul”, a continuat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)