Unii cetățeni ucrainieni încep să critice acțiunile armatei din Ucraina

Unii cetățeni ucrainieni încep să critice acțiunile armatei din Ucraina

Mesaje patriotice care afirmă faptul că „Bakhmut este Ucraina” sunt mâzgălite pe monumentele din acest oraș de pe linia frontului. Dar nu toată lumea este de acord că așa ar trebui să fie, informează AFP, citată de France24.

Grupurile de socializare create de locuitorii din Bakhmut conțin postări care critică acțiunile armatei ucrainene, dar nu susțin în mod activ Rusia.

Jurnaliștii AFP au fost prezenți în momentul în care subiectul a fost dezbătut în piața locală, unde puținii locuitori rămași în oraș își făceau provizii de alimente și haine pentru iarnă, având pe fundal zgomotul bombardamentelor.

O cumpărătoare, Iulia, a spus că ea crede că forțele ucrainene au bombardat orașe care urmau să fie capturate de Rusia – repetând o teorie a conspirației populară pe rețelele de socializare.

„Am auzit că Ucraina ar face acest lucru pentru a se asigura că Rusia nu primește nimic”, a spus Iulia, părăsind piața în timp ce bombardamentele se apropiau tot mai mult.

Ea a spus că Rusia este responsabilă pentru război, dar crede că acum depinde de ucraineni să depună armele pentru a aduce pacea.

Grupurile de socializare create de locuitorii din Bakhmut, care avea 70.000 de locuitori înainte de război, conțin postări care critică acțiunile armatei ucrainene, dar nu susțin în mod activ Rusia.

În Bakhmut, localnicii se confruntă cu bombe, întreruperi de energie electrică și temperaturi deja aproape de îngheț.

Nu le-am cerut să vină să ne apere

Într-o zonă devastată din Bakhmut, unde multe clădiri sunt distruse, vecinii merg și își încarcă telefoanele într-un magazin condus de Oksana și Oleksandr, unde există un generator.

Într-o zi, în timp ce bătălia dintre forțele rusești și ucrainene făcea ravagii afară, cuplul a stat și s-a uitat la un film din epoca sovietică numit „Mimino” cu doi prieteni din orașul Donetsk, aflat sub control rusesc – la 100 de kilometri (62 de mile) spre sud.

„Pentru mine, problema nu este să știu dacă mă aflu de partea greșită a liniei sau nu”, a declarat Oksana.
„Armata ucraineană este cea care se află de partea greșită a liniei de demarcație. Noi nu le-am cerut nimic și cu siguranță nu le-am cerut să vină să ne apere.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:00 - Cetățenii din Nepal sau Sri Lanka vor putea lucra ca șoferi de taxi, Uber sau Bolt. Se schimbă regulile de obținere a atestatului
23:49 - Turiști salvați de pe traseul Via Transilvanica / Salvamontiștii au intervenit și pentru a recupera trupul unei persoane care a alunecat și a căzut când vizita o cascadă din zona Cotârgași
23:34 - Mii de șoferi români circulă pe benzile destinate transportului în comun. Ce sancțiuni riscă conform Codului Rutier
23:22 - Fostul premier indian Manhmohan Singh a murit la 92 de ani. Este considerat arhitectul reformelor care au liberalizat economia țării și au deschis-o către lume
22:55 - Doi copii din Satu Mare și Sibiu au fost dați dispăruți. Autoritățile fac apel la ajutorul populației
22:50 - RO-Alert în Tulcea după observarea unui „semnal de țintă aeriană de mici dimensiuni”, anunță MApN: „Aeronavele de luptă au fost pregătite de intervenție”
22:34 - Cum au fost păcăliți cei din Hezbollah să cumpere mii de pagere-capcană. Doi foști agenți Mossad dezvăluie detalii de culise despre atacul care a cutremurat Libanul în septembrie
22:17 - Vladimir Putin susține că Joe Biden i-ar fi propus în 2021 să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
22:06 - Aeroport din Yemen vizat de un atac israelian când se afla acolo și șeful OMS
21:34 - Claudiu Năsui: „Creșterea taxelor este deja plănuită, chiar dacă ați tot auzit promisiuni” / Ce taxe spune fostul ministru al Economiei că vor fi majorate