Vrei un sunet perfect pentru filme, muzică sau emisiuni? Iată ce boxe îți poți cumpăra

Vrei un sunet perfect pentru filme, muzică sau emisiuni? Iată ce boxe îți poți cumpăra

Cu toții ascultăm muzică, ne uităm la filme, ne jucăm sau avem emisiuni preferate. Indiferent că ne place un gen sau altul, un artist sau altul, o anumită emisiune sau iubim să ne petrecem timpul jucându-ne, sunetul reprezintă o parte importantă a experienței.

Redat fie prin căști, fie prin boxe, sunetul trebuie să aibă anumite caracteristici pentru a fi perfect: trebuie să fie clar, puternic și optimizat pentru tipul de conținut care este redat.

Dacă vrei să achiziționezi un set de boxe care să îți ofere un sunet perfect, vei descoperi că există mai multe tipuri de boxe, care mai de care mai interesante.

Boxe active sau pasive

Cea  mai importantă caracteristică prin care se diferențiază boxele este modul în care funcționează. Poți alege între două tipuri de boxe: active sau pasive.

Boxele active. Sunt boxe compacte care trebuie doar să fie conectate la sursa de sunet pentru a funcționa. Acestea se remarcă prin greutate redusă, ușurință în utilizare și un cost mai mic. Un set de boxe active este perfect pentru cei care nu au cunoștinte tehnice, însă vor să se bucure de un sunet perfect.

Boxele pasive. Sunt boxe complexe, destinate profesioniștilor în sunet. Acestea sunt ideale pentru concerte live, pentru studiouri de înregistrări sau pentru cluburi. Pentru a funcționa, însă, necesită conectarea unui amplificator separat și o serie de cunoștinte tehnice. Un sunet perfect al unei boxe pasive implică setarea parametrilor esențiali: putere, impedanță, volum etc..

Alte criterii

În principiu, dacă ai nevoie de un set de boxe pentru acasă, cele mai bune ar boxele active. Chiar și acestea se împart în mai multe tipuri:

  1. Boxele tradiționale. Sunt boxele clasice, care pot fi montate atât pe podea, cât și pe perete. Pot veni în pachete de câte 2, 3, 5 sau 7 și, de regulă, sunt destul de compacte încât să fie mutate dintr-o parte în alta.
  2. Boxele incorporabile. Sunt boxe ce pot fi montate în perete sau în tavan, având o calitate estetică excelentă. Sunt similare cu boxele tradiționale, singura diferență fiind faptul că nu sunt la vedere.
  3. Soundbar-uri. Sunt boxe gândite pentru televizoare. Acestea se montează sub televizor, au un design minimalist și pot îmbunătăți în mod considerabil experiența pe care o ai atunci când urmărești ceva la televizor.
  4. Boxe portabile. De asemenea, există și opțiunea achiziției unor boxe portabile. Acestea se conectează prin bluetooth la orice dispozitiv (laptop, telefon, computer etc.) și pot reda conținut audio la o calitate foarte bună, în ciuda dimensiunilor mici. O boxă portabilă poate să fie purtată fără probleme în buzunar.

Achiziția unor boxe de bună calitate nu este foarte costisitoare și poate îmbunătăți foarte mult sunetul redat de dispozitivele tale. Dacă îți place să asculți muzică sau vrei să descoperi filmele și serialele într-o calitate foarte bună a sunetului, este bine să investești într-un set de boxe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:48 - Reacția lui Călin Georgescu după desecretizarea CSAT. „Cred că este pentru prima dată în lume când se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat”
21:33 - Bănescu: E un fenomen fascinant acesta al instrumentalizării religiei. Ortodoxismul e cel mai mare adversar al Ortodoxiei / Antidotul la penetrarea populismului este educația! Noi, ca popor, din păcate, nu am internalizat încă oroarea față de totalitarism (VIDEO)
21:24 - Doi români, reținuți pe un aeroport din Italia. Ce au găsit polițiștii în ghiozdanul pe care îl transportau
21:24 - USR anulează protestul pro-Europa din Piața Victoriei. Ce recomandă Elena Lasconi
21:12 - Călin Georgescu a citat din manifestul lui ”Unabomber”, într-una din cărțile scrise de el. Acesta a fost unul dintre cei mai temuţi terorişti din istorie, care ura progresul
21:02 - Ce spune Cristela Georgescu despre rolul femeii. „Au anihilat, inclusiv din mentalul lor, au castrat bărbatul”
20:54 - Concluzii îngrijorătoare, după un program de monitorizare desfășurat de Ministerului Educației. Ce diferență există între elevii din rural și cei din urban
20:45 - Marian Rasaliu, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că o susține pe Lasconi în turul 2 al prezidențialelor: „PSD este un partid 100%, eminamente, îndreptat înspre valorile europene” (VIDEO)
20:35 - Ce se întâmplă cu participarea lui Călin Georgescu în cursa prezidențială. Ce ar putea CCR să decidă
20:16 - SIE: România a devenit o prioritate a acțiunilor ostile ale Rusiei, inclusiv atacuri cibernetice, scurgeri de informații și sabotaje