Percheziții la BCCO și DGA Prahova, după ce șeful Direcţiei Generale Anticorupţie, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene și ofiţerul BCCO Ploieşti au fost reținuți de DNA (VIDEO)

Percheziții la BCCO și DGA Prahova, după ce șeful Direcţiei Generale Anticorupţie, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene și ofiţerul BCCO Ploieşti au fost reținuți de DNA (VIDEO)

Update: Procurorii caută documente pe care să le folosească în acest dosar. Sunt verificate atât documentele, cât și calculatoarele lui Constantin Ispas și Emanuel Saghel.

Procurorii DNA efectuează, marți dimineață, percheziții la BCCO și DGA Prahova, după ce luni seară șeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel, au fost reţinuţi de DNA Ploiești, după mai mult de 12 ore de audieri, informează B1 TV.

De asemenea, se desfășoară percheziții și la birourile lui Constantin Ispas și Emanuel Saghel.

Cei trei vor fi prezentați al Tribunalul Prahova, marți, cu propunerea de arestare preventivă.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiției și infracțiuni contra libertății persoanei, comise în perioada 2010 – 2015.

În cursul zilei de 18 august 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații, situate în județele Prahova și Dâmbovița, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat DNA.

Constantin Ispas, şeful DGA Prahova, este acuzat de trafic de influență, luare de mită, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, spălarea banilor şi cercetare abuzivă.

Potrivit procurorilor, Ispas ar fi furnizat informaţii secrete din dosarele instrumentate de politişti unor afacerişti cu probleme penale, asigurându-i că va face tot ce depinde de el ca acestea sa fie soluţionate favorabil.

De asemenea, şeful DGA ar fi primit bani în mod repetat pentru iniţierea unor anchete împotriva unor lucrători din Poliţie implicaţi în soluţionarea unui dosar de evaziune fiscală.

Astfel, Ispas a pretins și primit, în perioada aprilie 2010 – februarie 2011, câte 10.000 euro, în două tranșe de la un denunţător.

Procurorii îl mai acuză pe şeful DGA că, din anul 2011 şi până în prezent, a efectuat, în mod repetat, operaţiuni financiare, cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte şi acum, constând în administrarea şi coordonarea efectivă a activităţilor derulate de o firmă la care acţionar unic şi administrator figurează chiar. fiul său, Mihai Constantin Ispas.

Emanuel Saghel este acuzat că a furnizat informaţii unei persoane cercetate într-un dosar penal D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești. Mai exact, persoana în cauză a fost avertizată că este interceptată, şi informată cu privire la data la care vor avea loc percheziţii la casa sa. În schimb, Saghel a pretins şi primit în perioada martie – noiembrie 2014. bilete pentru fiecare meci de fotbal disputat de către F.C. Petrolul Ploieşti, pe teren propriu.

Pe surse, în perioada anilor 2014 – 2015, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Ploiești, Saghel l-a constrâns pe un jurnalist prin amenințare cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa.

Rădulescu este acuzat de cercetare abuzivă, deoarece împreună cu Constantin Ispas au folosit ameninţări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliție de la S.I.F. Prahova.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, şi ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel au fost, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești, pentru audieri. (Detalii AICI)

Percheziții la BCCO și DGA Prahova

Urmăriți B1TV.ro și pe
`