Primul schimb de prizonieri exclusiv feminin cu Rusia. Au fost eliberate 108 femei: „Ucraina nu va lăsa pe nimeni în urmă!” (VIDEO)

Primul schimb de prizonieri exclusiv feminin cu Rusia. Au fost eliberate 108 femei: „Ucraina nu va lăsa pe nimeni în urmă!” (VIDEO)
Sursa Foto: Twitter

Andri Iermak, șeful cancelariei prezidențiale, a transmis că pe 17 octombrie a avut loc primul schimb de prizonieri exclusiv feminin de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, notează publicația ucraineană Obozrevatel și ziarul rusesc Kommersant.

Ucraina anunță eliberarea a 108 femei în primul schimb de prizonieri exclusiv feminin cu Rusia

„În captivitate se aflau mame și fiicele lor. Sunt 37 dintre femeile care au au fost la Azovstal. Avem 11 ofițeri, 85 de soldați și subofițeri”, a transmis Andri Iermak, șeful biroului președintelui Volodimir Zelenski, pe canalul de Telegram.

„Din totalul femeilor ucrainene eliberate, 35 erau soldați în cadrul Forțelor Armate, 32 din Marină, 12 de la Academia Militară, 8 din Garda Națională, 4 vameși, 5 pompieri, 2 din Batalionul Azov și 12 civili”, a precizat Iermak.

Potrivit acestuia, printre femeile eliberate s-au numărat închise în teritoriile ucrainene ocupate temporar de ruși unele femei reținute din anul 2019, „pentru poziția lor prea pro-ucraineană”.

„Acum, toate femeile vor fi supuse unui control medical, apoi vor urma un proces de reabilitare. Important este că își vor putea îmbrățișa rudele, copiii. Ucraina nu va lăsa pe nimeni în urmă! Pentru că ucrainenii sunt cea mai mare valoare a statului”, a subliniat Iermak.

Cu toate acestea, numărul prizonierilor schimbați nu a fost egal, deoarece două rusoaice au ales să rămână în Ucraina.

Ultimul schimb de prizonieri între Kiev și Moscova a avut loc la 13 octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`