Bombardamentul de luni din Kiev a fost la 1 kilometru de ambasada României. Ministrul de Externe: „Tot personalul este bine, iar noi urmărim cu mare atenţie evoluţia evenimentelor”

Bombardamentul de luni din Kiev a fost la 1 kilometru de ambasada României. Ministrul de Externe: „Tot personalul este bine, iar noi urmărim cu mare atenţie evoluţia evenimentelor”
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis că bombardamentul de luni din Kiev a fost la 1 – 1,5 kilometri de ambasada României, însă personalul misiunii diplomatice este în siguranţă. Potrivit acestuia, România condamnă atacurile din ultima perioadă ale Rusiei în Ucraina, notează Agerpes.

Bogdan Aurescu, despre bombardamentul de luni din Kiev

Ministrul de Externe participă, luni, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care are loc la Luxemburg.

Bogdan Aurescu a transmis înaintea reuniunii că unele rachete au lovit la o distanță apropiată de 1 – 1,5 kilometri de sediul Ambasadei României la Kiev.

„Voi reitera astăzi condamnarea de către România a recentei escaladări de către Rusia a conflictului din Ucraina, în special prin atacurile cu rachete de lunea trecută, dar şi de astăzi, în centrul Kievului, dar şi în alte oraşe din Ucraina. În această dimineaţă am fost în strânsă legătură cu Ambasada României la Kiev, unele dintre lovituri au lovit la o distanţă apropiată de 1 – 1,5 kilometri de sediul ambasadei noastre, dar tot personalul este bine, iar noi urmărim cu mare atenţie evoluţia evenimentelor. Aceste lovituri reprezintă încălcări flagrante ale dreptului internaţional umanitar, care interzice cu desăvârşire orice atac împotriva ţintelor civile şi împotriva civililor”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române a menţionat că  „este foarte important ca Uniunea Europeană să sprijine Republica Moldova, care este una dintre ţările cele mai afectate de conflictul din Ucraina, de efectele acestui conflict”.

De asemenea, acesta a specificat că va saluta în cadrul reuniunii cel mai recent pachet de sancţiuni adoptat de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, cea mai recentă tranşă din Facilitatea Europeană pentru Pace în susţinerea Ucrainei şi lansarea misiunii UE de instruire a armatei ucrainene.

„România va continua susţinerea pentru Ucraina. Este un sprijin multidimensional, dar acum vreau doar să menţionez faptul că, de la începutul crizei, peste 5,2 milioane de tone de cereale au trecut prin România spre destinaţii terţe, ceea ce reprezintă un sprijin important în gestionarea crizei alimentare la nivel mondial”, a mai spus ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`