Germania îşi va retrage rachetele Patriot şi soldaţii din Turcia, de la graniţa cu Siria: Costurile ridicate, cauza principală

Germania îşi va retrage rachetele Patriot şi soldaţii din Turcia, de la graniţa cu Siria: Costurile ridicate, cauza principală
Foto: dailystar.com.lb

Germania îşi va retrage bateriile de rachete Patriot şi soldaţii mobilizaţi în sud-estul Turciei pentru a preveni eventuale atacuri din Siria, din cauza costurilor ridicate şi nu ca urmare a atacurilor turce împotriva kurzilor, relatează Deutsche Welle, potrivit Mediafax. NATO a mobilizat în 2013 cinci baterii de rachete Patriot la aproximativ 100 de kilometri de graniţa siriană. Germania şi Statele Unite au oferit câte două baterii, iar Spania una.

Informația potrivit căreia armata germană (Bundeswehr) îşi va încheia misiunea în Turcia înainte de începutul lui 2016 a fost confirmată sâmbătă și de un purtător de cuvânt al Guvernului german.

Ministerul Apărării a precizat că cei 250 de soldaţi germani şi două sisteme de rachete Patriot staţionate la frontiera sudică a Turciei, pentru a contribui la apărarea aliatului din cadrul NATO în faţa violenţelor din ţara vecină Siria, vor părăsi teritoriul turc înainte de încheierea mandatului la 31 ianuarie.

Turcia a solicitat ajutor pe o porţiune de 100 de kilometri din frontiera cu Siria, în cadrul misiunii NATO „Active Fence”, în condiţiile în care graniţa este principala cale de tranzit pentru jihadiştii care vor să se alăture grupării Stat Islamic.

Decizia de a retrage rachetele şi soldaţii a fost luată înainte ca armata turcă să reia violenţele împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit agenţiei germane DPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)