Vești bune! Gara regală din Curtea de Argeș va fi reabilitată cu 2 milioane de euro

Vești bune! Gara regală din Curtea de Argeș va fi reabilitată cu 2 milioane de euro
Sursa Foto: Facebook/CFR Infrastructura

Gara regală din Curtea de Argeș va fi reabilitată cu 2,1 milioane de euro, a anunțat CFR Infrastructură pe pagina de Facebook.

Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat procedurile pentru restaurarea gării Curtea de Argeș.

Se reabilitează gara regală din Curtea de Argeș

Gara Regală din Curtea de Argeș este declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect „Reparații, reabilitare și restaurare clădire călători din stația CF Curtea de Argeș (proiectare și execuție)”.

Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de trei ani, este de 10.590.404,4, echivalentul a peste 2,1 milioane de euro, notează ziarulprofit.ro.

Lucrările de reparații, restaurare și reabilitare a clădirii se vor realiza doar cu materiale și tehnici compatibile cu cele originale, pe baza Avizului emis de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Ce prevede proiectul de restaurare

  • lucrări de reparații și consolidare a structurii de rezistență;
  • lucrări de restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramic, metal;
  • lucrări de înlocuire a învelitorii, asterelii și a sistemului de colectare ape;
  • lucrări la reparații locale și biocidare la șarpantă;
  • lucrări de instalații electrice, termice și sanitare.

Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, la doar un an de la începerea lucrărilor de construcție, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş.

Cu excepţia lui Carol al II-lea, al cărui sicriu a fost adus aici în februarie 2003 cu un vehicul militar, toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi aici pe calea ferată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`